Народната музика винаги е вдигала духа в тежки времена

Народната музика винаги е вдигала духа в тежки времена

Народът го е казал в отколешни времена, повтаря го и днес: “Народната музика винаги е вдигала духа на българина в тежки времена”. Поводът е едно емоционално изпълнение на виртуозния акордеонист Атанас Стоев - Канара онлайн, което буквално взриви мрежата, а почитателите на българския фолклор затрупаха музиканта с коментари на възхищение и благодарност:

“Когато някой иска и може да каже всичко с музика - това е!”, “Наско Стоев, имахме нужда от този поздрав. Уникален си, Маестро!”, “Уникално изпълнение! Бъди жив и здрав Наско, ти и цялото ти семейство, вдъхвайте кураж и настроение. Ти не свириш, ти говориш чрез твоя акордеон!”, “Удоволствие е да Ви слушам. Оркестър “Канарите” ми е любим, музиката ви ми изпълва душата!”, са само част от суперлативите за докосващото изпълнение на ръководителя на оркестър “Канарите”.


Видеото беше изгледано от над 100 000 зрители, а стотици го споделиха, за да може да достигне до още повече хора. Пред www.planeta.tv Надя Стоева сподели, че тази кратка инструментална пиеса е абсолютна импровизация, в която нейният съпруг си е излял душата. Солистката на “Канарите” казва още, че в тези трудни времена те отправят молитва да дойдат по-добри и щастливи дни за всички нас.

КАТЕГОРИИ