Нелина подарява “Българийо, ти майко свята” за 22 септември

Нелина подарява “Българийо, ти майко свята” за 22 септември

В навечерието на един от най-българските празници – 22 септември, когато отбелязваме Независимостта на България, Нелина подари на публиката най-новия си музикален проект. Той е озаглавен “Българийо, ти майко свята” и е една патриотична песен, която няма да остави безразличен никой българин. Красивата музика и текст, облечени в завладяващи картини от нашата страна ще ни напомнят, че и ние имаме славно минало, с което да се гордеем.
”Българийо, ти майко свята” е по музика и текст на Соня Балевска, която за първи път я изпява и записва през 1994 година. По предложение на своите почитатели, Нелина решава да създаде своя интерпретация на песента, като залага на по-модерен аранжимент, така че мелодията да е по-близка до това, което всички ние слушаме в днешно време, особено младото поколение.

“За мен е голяма отговорност да представя най-новата песен в моя репертоар. Искрено се надявам да стигне до сърцата и душите на нашите зрители, защото тази песен има много скрит потенциал, много се постарахме с целия екип, защото според мен тя заслужава, а и значи много за мен”, откровено признава Нелина в интервю за предаването “Бащино огнище”.

Тя разкрива още, че тази песен е създадена с много желание и най-вече мисъл, защото когато изпълнителите правят подобни песни те трябва на първо място да мислят каква точно е целта им, да са водени от идеята те да стигнат до по-широка аудитория и да накарат хората да се замислят.
Нелина и екипът на телевизия “Планета Фолк” изказват благодарност за съдействието на НИАР “Мадара” и Археологически музей “Велики Преслав”.

КАТЕГОРИИ