Оркестър “Канарите“ донесоха световно признание на България

Оркестър “Канарите“ донесоха световно признание на България

Нов изключителен успех през изминалия уикенд отбелязаха музикантите от оркестър “Канарите“. Ръководителят на формацията Атанас Стоев и неговите колеги бяха отличени с първа награда в категорията “Оркестри“ на Международния инструментален конкурс “Златни клавиши“ 2021, който се проведе online. Това е първото подобно отличие, което български фолклорен оркестър получава в световен мащаб, а престижно жури, обединило водещи имена в музиката от 6 държави, оцени професионализма на Атанас Стоев и го определи за безапелационен носител на приза след оспорвана надпревара с музиканти от цял свят.

“Много съм развълнуван и щастлив от този успех. Вече 55 години съм на сцената и съм получавал доста награди, но тази приемам като едно цялостно признание за моя труд като музикант. Изпитвам удовлетворение и гордост, защото това, с което се занимавам от дете, вече толкова години, е било забелязано не само тук, но и по света, и ми дава увереност, че имам място в този глобален музикален свят. Бих искал да благодаря на моите колеги от оркестър “Канарите“, че толкова години вярват и са плътно до мен, защото успехът ни е общ“, откровен е Атанас Стоев пред planeta.tv.

Музикантът обещава на почитателите на българския фолклор, че активно продължава да работи по нови композиции, с които да ги зарадва в следващите месеци. До появата им може да се насладите на красивата Канарска музика в ефира на телевизия “Планета Фолк“, както и в YouTube-канала Planeta Folk Official. Не пропускайте да попълните своята колекция и с най-новия МР3 диск “Музика за всички”, събрал над 90 емблематични заглавия от 45-годишната история на оркестър “Канарите“.
Музикална компания “Пайнер” и телевизия “Планета Фолк” поздравяват Атанас Стоев и оркестър “Канарите“ за световното признание, което донесоха на България и му пожелават много здраве, вдъхновение и още красива музика, с която да се гордеем!

 

КАТЕГОРИИ