Пепи Христозова и Даяна в Коледния брой на “Бащино огнище”

Пепи Христозова и Даяна в Коледния брой на “Бащино огнище”

Светлите християнски празници Бъдни вечер и Коледа са акцент в новия брой на “Бащино огнище”. Традиционната питка с паричка за Бъдни вечер ще замеси Даяна.
Младата изпълнителка споделя как посрещат празниците в родния й Македонски край. Разказва и за своята 2014-та година:

“Успях да реализирам две мои любими народни песни от родния ми край. “Айде, дали помниш, Милице” – първата песен, която научих в Музикалното училище в Широка Лъка. Тогава ми я даде моят учител Георги Маринов. Втората песен, която записах е в малко по-бързо темпо и носи заглавието “Бадем дърво”.

През 2015-та година Даяна планира да запише нови народни песни.

“Имам проекти за по-различни фолклорни мелодии”, споделя певицата, докато меси питката. “Нека хората очакват изненада от мен”.

Пожеланието на Даяна към зрителите на “Бащино огнище” за Новата 2015-та година е да бъдат здрави, щастливи и да имат късмет във всичко.
Срещата “Край огнището” е с Пепи Христозова. Талантливата народна певица споделя, че изминалата година й е донесла много радост, много късмет и много щастие.

“Радвам се, че през 2014-та успях да издам третият си фолклорен албум “Вино да се лее, песен да се пее”, песните от който имат своите телевизионни версии. Гостувах и на наши сънародници в близките балкански страни и успях да ги повеселя, да ги порадвам с песните си и те да се отпуснат и да се почувства като в България”, споделя певицата.

Едни от важните събития през отиващата си година за Пепи Христозова са кръщенето на нейната племенничка Ивет и кръщенето на малкия Георги.

“Имах честта да бъда кръстница на детето на мои приятели – едно малко момченце. За мен е голяма отговорност да бъда духовен водач на такава малка душица. Още едно кръщене зарадва душата ми - на моята племенница в храм-паметника “Св. Александър Невски”. Много гости уважиха нашият празник. Беше изключително тържествено и вълнуващо!”.

Коледните и Новогодишните празници са много почитани в семейството на Пепи Христозова. Тази година, като новодомка, тя ще събере своите близки в дома си. Трапезата ще е отрупана, а хубавите народни песни ще направят празника още по-вълнуващ и истински.

КАТЕГОРИИ