Петковден – вълнуващ празник за Пепи Христозова и семейството й

Петковден – вълнуващ празник за Пепи Христозова и семейството й

На 14 октомври Българската православна църква почита паметта на преподобна Петка - Параскева Търновска. В народния календар Петковден отбелязва края на топлото време и настъпването на зимата. Св. Петка се почита като закрилница на дома и семейството, и покровителка на плодовитостта и раждаемостта. С Петковден се свързват последната есенна сеитба и прибирането на реколтата. Именици са всички, носещи името на Света Петка Параскева, а от музикална компания “Пайнер” празнува фолклорната певица Пепи Христозова. В нейното семейство всички се отнасят с особена почит към Св. Петка и вярват в нейната закрила, както за хората, носещи името й, така и за всички християни. На този ден поздравите за Пепи Христозова са многобройни и от сърце, а хубавата музика през целия ден ще прави празника на изпълнителката още по-вълнуващ. Защото както сама призна навръх Световния ден на музиката:

“Музиката е моя живот! Музиката е моята професия!Музиката е моя път! Благодарение на това “ЧУДО” се срещам и се запознавам с добри и стойностни хора! Благодарение на това “ЧУДО” посещавам красотите на света! Благодарение на това “ЧУДО” аз съм с Вас, всички Вие, които оценявате моя труд, старание и творчество!“

В създаването на хубава фолклорна музика, с която да стопли сърцата на българите, където й да се намират по света, Пепи Христозова влага цялата си душа.

Нейно вдъхновение са нашите традиции и култура, както приказно красивите места, които освен, че посещава за да се зареди с много нови сили и енерия, Пепи Христозова обича и да снима. Още в събота почитателите на звездата на телевизия “Планета Фолк“ могат да я аплодират на живо в Механа “Тухлата“ в Димитровград и да си подарят незабравими емоции с българския фолклор.
Музикална компания “Пайнер” и телевизия “Планета Фолк” честитят имения ден на Пепи Христозова с пожелания за здраве, щастие и професионални успехи!

 

КАТЕГОРИИ