“Планета Фолк” представя музикалния филм “Хубава си, моя горо”

“Планета Фолк” представя музикалния филм “Хубава си, моя горо”

“Хубава си, моя горо” – песента, която дава заглавие на третия фолклорен проект на Райна е заглавна и на музикалния филм, в който талантливата изпълнителка представя телевизионните версии на своите песни.

“Хубава си, моя горо” – песен, която вълнува по един красив начин всеки българин и не оставя никого равнодушен”– с тези думи започва представянето на програмата Райна.

Като най-весела и жизнерадостна песен в албума, Райна определя “Целувай ме, мило либе”. И съвсем естествено - на голяма сцена, на празничен концерт, тази песен задължително присъства.
”Що да сторам” е песен от Беломорието, която Райна слуша в изпълнение на голямата народна певица Любка Рондова. Вдъхновена от нейното изпълнение тя се опитва да й даде своя интерпретация. Няколко от песните на Райна – “Садила Яна”, “Стремай се, стремай” са снимани в района на село Старо Стефаново, Ловешка област.

“Едно място, което много приятно ме изненада, защото не очаквах, че има такова красиво китно селце, запазило автентичния български дух. Това дава една по-различна визия на моите песни, защото обикновено снимам в родния си Пирински край”, разказва Райна.

Всяка песен от албума “Хубава си, моя горо” е заснета със специално подбран стилизиран тоалет, който да допълва въздействието на музиката и текста, и да грабне най-вече младите хора. Чистота, невинност, автентичност – това се стреми да постигне с визията си Райна. “Македонийо, жална ле майко” е песен, много харесвана в района на Банско и Гоце Делчев. Изпълняват я главно в негови емблематични и завладяващи кътчета.

КАТЕГОРИИ