Planeta Official е най-гледаният български канал в Youtube

Planeta Official е най-гледаният български канал в Youtube

През първите си 7 дни “Боже, прости” на Галена и Фики е бил прегледан повече пъти, отколкото други видеоклипове през последните 6 месеци, гласи официалното съобщение от YouTube, получено в телевизия “Планета”. Фактите са неоспорими – видеото е било гледано повече от 840 хиляди потребители, споделено е повече от 8500 пъти и е донесло на канала почти 100 нови абоната. Оказва се, че е еднакво харесвано и от жените, и от мъжете, а след България, най-много са го гледали от Великобритания, Турция, Испания и Македония.
“Боже, прости” е само един от примерите за интереса на потребителите в YouTube към официалния канал на телевизия “Планета” - Planeta Official. Безспорно това е най-гледаният български канал в Youtube. От своето създаване през май 2012 г. досега е калкулирал гледаемост от близо 280 милиона показвания – впечатляваща цифра, с което продукцията на музикална компания “Пайнер” е най-гледана в интернет.
Каналът Planeta Official съдържа почти 2700 клипа, които са достъпни за потребителите в Youtube по целия свят. Жанровото и стилово разнообразие е много голямо – от поп и рок-звучене, през поп-фолк до традиционна и модерна българска народна музика. Planeta Official е единственият български канал, който поддържа и 4K - Ultra HD стандарт на своята продукция, което е иновативно за родния пазар. В този стандарт видеоклиповете са повече от 50, за радост на ценителите на най-високо качество на аудио и видео-продукцията.
В канала могат да бъдат гледани и всички предавания, които се създават за ефира на телевизия “Планета”, “Планета HD” и “Планета Фолк”. Съществена част от съдържанието представляват концертите и музикалните програми, които “Планета” представя. За своето Национално лятно турне “Планета Лято 2014” и официалната церемония по връчването на Годишните музикални награди, каналът предложи с live-streaming, което със задоволство бе посрещнато от потребителите.
По още един показател Planeta Official е лидер – каналът има почти 260 хиляди регистрирани абонати, а броят им нараства с всеки изминал ден.

“Винаги сме се стремели да създаваме продукция с високо качество, отговаряща на световните стандарти за модерна телевизия. Зрителите са поставили големи критерии, които ние следваме и се радваме, че успяваме да им предложим продукция, която те оценяват и е неразделна част от ежедневието им”, споделят от телевизия “Планета”.

КАТЕГОРИИ