Поли Паскова: Искам спектакълът “Аз съм, Българийо, твоя дъщеря” да зареди хората

Поли Паскова: Искам спектакълът “Аз съм, Българийо, твоя дъщеря” да зареди хората

Само ден остава до поредното грандиозно събитие за Поли Паскова, концерт-спектакъла “Аз съм, Българийо, твоя дъщеря”. Певицата е изключително развълнувана от предстоящата си среща с почитателите на българския фолклор, за които обещава един незабравим спектакъл, който да остави буден нашия български дух, да съхрани нашите корени и да запази нашата идентичност.

“Аз съм сигурна, че този спектакъл ще зареди хората и ще им даде нещо ново, едно красиво преживяване в този ден. Нека заедно да си подадем ръка, за да опазим нашия уникален български фолклор и не забравяйте, че Вашето присъствие е част от този родолюбив спектакъл “Аз съм Българийо, твоя дъщеря“, споделя Поли Паскова в интервю за “Бащино огнище“.

Тя разкрива, че концертът в зала 1 на НДК ще премине в три части, при засилени мерки за сигурност заради Европредседателството, концентрирано около Двореца на културата.
В първата част Поли Паскова ще представи песни от всички области на България, като в нея е заложила на автентичния фолклор в съчетание с автентични инструменти. По думите й тази част ще предложи на гостите едно много интересно звучене.
Втората част е т.нар. “кафанска част“ - с музикантите от оркестър “Уникат“ и гостуващи инструменталисти от Македония. На сцената ще се качи и сръбската легенда Аца Илич, който покани българската певица за дует в Сърбия. Той отложи концерт в Чикаго, за да пее с Поли Паскова в НДК.

“Иска ми се тази част да бъде най-живата и купонджийска, и да се пеят по-поупулярни песни. Да бъде част, в която и публиката да взима участие. Във втората част ще включа и едно мое сръбско изпълнение, въпреки, че концертът е посветен на България, но част от музикалната ми кариера през последните 3 години протече и в Сърбия, където имам издадени 2 самостоятелни албума, записах авторски песни и имам дуети с популярни сръбски изпълнители“, разкрива още звездата на българския фолклор.

Третата част на спектакъла “Аз съм, Българийо, твоя дъщеря” ще представи най-популярните и хитови песни от репертоара на Поли Паскова, а специално място е отделено на шлагерните изпълнения, които певицата налага през последните години като собствен стил.
Сред специалните гости на концерта ще са Николай Славеев, Здравко Мандаджиев, Росица Пейчева, ансамбъл “Чинари“ и др. Във финалната част на спектакъла “Аз съм, Българийо, твоя дъщеря” гостите ще чуят песента “Изпращам ти ангели”, която е подарък на Поли Паскова от авторката Росица Узунова.

“Баща й, родопски певец, починал преди година, в съня й изпял песента и заръчал да ми я подари. Тази песен е доста специална за мен и затова тя ще бъде кулминацията на концерта“.

Именно тази композиция дава име и на 16-ия самостоятелен албум на изпълнителката, а част от песните в него Поли Паскова ще представи премиерно в НДК на 21 март от 19:30 часа.

КАТЕГОРИИ