Поли Паскова гост на Общобългарския събор в Украйна

Поли Паскова гост на Общобългарския събор в Украйна

След поредицата от успехи не само у нас, но и извън България, Поли Паскова подготвя нова изненада за българите в Украйна. Тя ще участва в благотворителния концерт на обединителния събор “Към Завета - Кубрат 105”, който ще се състои на 16 и 17 септември в село Малая Перещепина. Там преди 105 години е открито най-голямото царско погребение за епохата - на българския владетел-обединител Кубрат, а целта на събитието е да се подкрепи доизграждането на Мемориалния комплекс на Кубрат в Полтава.
Припомняме Ви, че наскоро Поли Паскова бе удостоена с две музикални награди от международния фестивал за народна музика в Босна “Raspjevano ljeto” 2017. Един от призовете е за цялостен принос, като певицата изнесе и рецитал по време на събитието, събрало музикални изпълнители от различни държави.
Най-големите босненски медии взеха интервю от българската звезда, а босненската легенда Радмило Зекич покани Поли да запишат съвместен дует.

“Посрещнаха ме много топло, като истински приятели. За втори път съм в Босна и имаше голям интерес към българския фолклор. Посетих уникални места, както и манастира Света Петка, който е изграден на огромна площ. Подобен е на нашия Рилски манастир”, споделя Поли Паскова.

КАТЕГОРИИ