Поли Паскова посреща рождения си ден с “Бащино огнище”

Поли Паскова посреща рождения си ден с “Бащино огнище”

Празникът на черeшата в Кюстендил слага начало на новия брой на “Бащино огнище”. Тази година се проведе Десетото юбилейно издание на изложението. Докато палитрата от различни сортове червени и бели череши сама по себе си изкушава всеки посетител, още по-любопитно е, че производителите показват завидна доза изобретателност, използвайки черешите като източник на художествено вдъхновение. Уникални произведения на изкуството, сътворени с яркия черешов плод впечатляват посетителите.
На 22 юни почитатели на българския фолклор посрещнаха началото на лятото с песните на Поли Паскова. На голямата лятна сцена в Южния парк на София, певицата отпразнува и рождения си ден. Концертът бе част от Националното турне на Поли Паскова – “Свята земя, българска”, което преминава през площадите на 20 големи Общини в страната.

“За мен това е двоен празник – тринадесети концерт от турнето “Свята  земя, българска”. Развълнувана съм много, защото точно тук в София, където живея, ще дойдат много мои приятели, както за концерта, така и да уважат моя рожден ден. Същевременно и за да бъдат съпричастни с тази наша идея – Молитва за България“, споделя певицата.

Поли Паскова се радва, че турнето преминава много добре и се радва на голям интерес. Хората са зажаднели за родното и истинското, а по този начин се съхраняват нашите изконни ценности. Тя за първи път има възможност да пее на големи сцени в градове като Варна, Бургас, Шумен. Пътувайки има възможност да посети исторически забележителности като Мадарския конник и други, което я обогатява с много нови впечатления.

“Нашият фолклор е пропит, не само със заряд и сила, а и с огромна енергия – казва Поли Паскова - Историческите моменти и традициите са вплетени в него.  Любов, омраза, всичко онова, което се е случвало през годините, психологията на нашите предци – всичко е там. Това е едно безценно нематериално културно наследство, което ни е завещано от прадедите и трябва да го съхраним. Всеки от нас трябва да се допре до този свещен огън, който излиза от нашата земя. Късче от него са и нашите народни песни. Така човек ще се почувства по-богат и по-щастлив, и с гордост ще носи името Българин!”

За рождения си ден, 22 юни, Поли Паскова си пожелава здраве и да оценява това, което й е дал Господ. Да си поставя скромни цели, които да постига и същевременно да надгражда нивото.

“Пожелавам си да бъда щастлива, близките ми също, нашият народ, за който всяка вечер се моля, че дори и цялото човечество. И когато човек се моли за всичко останало и постави себе си на последно място, тогава и молитвата е чута.”

За следващите летни месеци Поли Паскова споделя, че има много ангажименти. Съвсем скоро ще бъде специален гост на фестивали в Босна и Сърбия. Предвидила е и време за кратка почивка със семейството. Ще пее на сватби, кръщенета, Общински празници – от всичко по малко. В края на разговора Поли Паскова се обръща към зрителите с топли думи:

“Обичам Ви! Без вас, ние изпълнителите сме никои. Пожелавам на българския народ - осъзнаване! Да запазим нашата цялост! На земята - мир и благоденствие, на човечеството - спасение. Да няма катаклизми. Нека пътят, по който вървим, да бъде осветен!”

КАТЕГОРИИ