Поредна хитова колекция от “Пайнер”

Поредна хитова колекция от “Пайнер”

За всеки сезон музикална компания “Пайнер” представя албуми, които имат щастливата съдба да носят хитовата линия на музикалната година. Извън всякакво съмнение, един от тези албуми е “Folk Collection 13”, една компилация, в която всяка песен е попадение. 16-те песни са представени от утвърдени изпълнители като: Деси Слава, Анелия, Преслава, Емануела, Илиян, Константин, както и от млади имена, които защитават амбициозните си проекти: Роксана, Фики, Галин, Теди Александрова, Цветелина Янева, Ани Хоанг.
Гаранция за качествата на песните, съставящи компилацията “Folk Collection 13”, е и гласуването за Годишните музикални награди на телевизия “Планета”. Общо 13 номинации печелят заглавията от “Folk Collection 13”, като 2 - “Видимо изневерил” и “Чалга пеперудки” са номинации за песен на годината, “С теб или с никой” е с номинация за дует на годината, 4 заглавия - “Джале, джале”, “Аз съм дяволът”, “С теб или с никой” и “Една жена” са номинирани за видеоклип на годината.
“Folk Collection 13” представя песни, появили се твърде късно, за да бъдат включени в есенната колекция и твърде рано, за да изчакат пролетната компилация. Песните от новата колекция са създадени в края на годината, основно през месец декември 2015, с изключение на три заглавия от ноември и две - “Онези думи” и “Съкровище”, които се появиха през януари 2016. 
Кое е обединяващото в музикалните идеи на тези твърде различни мелодични проекти? На първо място - хитовият потенциал, защото в каквато и посока да вървят авторските търсения на творческите екипи, търсената цел, а и крайният резултат винаги са едни и същи - максималното естетическо удоволствие от поредната хубава песен. Гаранция за това в компилацията “Folk Collection 13” са имената на 18-те звезди от каталога на музикална компания “Пайнер” и телевизия “Планета”.

КАТЕГОРИИ