Празниците на звездите в началото на декември в “Бащино огнище”

Празниците на звездите в началото на декември в “Бащино огнище”

Месец декември е богат на много лични празници за изпълнителите на телевизия “Планета” и музикална компания “Пайнер”. Затова и новият брой на “Бащино огнище”, чиято премиера е утре от 17.30 часа в ефира на телевизия “Планета Фолк”, е посветен на тях. На 2-ри декември рожден ден празнуват две от големите имена в българската народна музика – Славка Калчева и Атанас Стоев, ръководител на орк. “Канарите”. На 5 декември е рожденият ден на Екстра Нина, а певицата ще го посрещне на път, в чужбина. На следващия ден тя също има повод да празнува, защото е именичка.

Никулден, 6 декември, е особено тържествен още за Нелина, Нели Узунска, Николай Славеев и Карлос, чието рождено име е Николай, защото те също празнуват имен ден. Изпълнителите са доказани кулинари и затова със сигурност ще направят богата трапеза, на която ще присъстват задължителните рибни ястия.

“Бащино огнище” няма да пропусне и една актуална изложба, която може да бъде посетена в следващите дни. В Националния военно-исторически музей е експозицията “Малкият човек в Голямата война”, част от отбелязването на 100- годишнината от Първата световна война и участието на България в нея.

Финалът на предаването е запазен за репортажа от концертите на Веселин Маринов в зала 1 на НДК, които се състояха на 23 и 24 ноември. Фенове на певеца споделят своите впечатления от спектакъла, а музикантите от бенда разкриват емоциите на сцената.

КАТЕГОРИИ