Пресила с първи фолклорен проект в ефира на “Планета” и “Планета фолк”

Пресила с първи фолклорен проект в ефира на “Планета” и “Планета фолк”

За Гергьовден зрителите на телевизия “Планета” и “Планета фолк” ще видят дебютната фолклорна песен на Пресила, която тя засне във фолклорната програма “Пролет в Приказките”. Музикалният проект носи заглавие “В живота търсим любовта” и е авторска песен, създадена от композитора Дарко Илиевски и текстописката Катерина Кирянова.

“Смятам, че е добре младите хора да слушат повече българска музика и това ме провокира да представя тази песен. Аз като изпълнител искам да развивам българската народна музика и затова е добре да изпълняваме нови мелодии, които да обогатяват фолклора”, разкрива Пресила.

Както е известно вече младата певица е завършила средно образование с профил народно пеене, затова и има сантимент към фолклора. Любимата фолклорна област на Пресила е македонската, защото тя има корени от там. Това бе и причина изпълнителката да представи като свой първи фолклорен проект “В живота търсим любовта”, песен от македонската област, с която тя е забелязана от своите продуценти от музикална компания “Пайнер” на фестивала “Пирин фолк”.

КАТЕГОРИИ