Пролетни празници в “Бащино огнище”

Пролетни празници в “Бащино огнище”

В навечерието сме на светли пролетни празници. В събота отбелязваме Деня на Земята, а в неделя – 25 март, в българския Православен календар е Благовещение. В българската традиция денят се свързва с идващата пролет и е известен като Благовец или половин Великден. В края на март ние празнуваме Лазаровден и Цветница, а Католическият свят отбелязва Възкресение Христово. Всички тези тържествени дни намират място и в новия брой на  “Бащино огнище”. Разбира се и музикалната част в предаването за традиции на телевизия “Планета Фолк” е богата.

Зрителите ще видят подробен репортаж от концерта “На кръстопът” на учениците  от Пловдивското училище “Св. Св. Кирил и Методий”. Музикалният спектакъл е по идея на народния изпълнител Здравко Мандаджиев, преподавател в същото училище и е с участието на звездите на българския фолклор – Росица Пейчева, Ивелина Колева и Пепи Христозова.
Специален гост в “Бащино огнище” е Галена, която споделя вълнението си да живее и отглежда децата си в старопрестолния град – Велико Търново.

КАТЕГОРИИ