Райна: “Лиляно, моме” е песента, с която станах певица

Райна: “Лиляно, моме” е песента, с която станах певица

С три фолклорни албума в дискографията си и стотици любими народни песни, Райна е една от най-харесваните млади изпълнителки на български фолклор. Но това, което не знаем, е как една песен допринася Райна да хване микрофона и да стане днешната любимка на млади и стари.
“Песните на моето детство не са една и две - споделя Райна в рубриката “От моето детство” - Това са песни, които моите баби на времето пееха. Песни, които на сън да ме бутнеш знам. Една от тях е “Лиляно, моме”, песента, която все още не присъства в моя репертоар, но като се замисля, тя ме направи певица”.

“Много интересни са спомените ми, свързани с тази песен - откровена е Райна- Баща ми дълги години беше музикант и винаги, когато съм ходила на репетиции с него, си тананиках “Лиляно, моме”. Веднъж негов колега ме чу как си пея и ми подаде микрофон. След това другите музиканти коментираха, че доста добре се справям и посъветваха баща ми да помисли в тази насока.
Явно това ми е дало самочувствие и започнах по-сериозно да репетирам вкъщи, да се оглеждам във витрините и да проявявам артистичност дори. И така, когато ходехме с родителите ми в някакви ресторанти, често вземах микрофона и изпълнявах “Лиляно, моме”. Така се случи и на абитуриентския ми бал. Моите съученици ме помолиха да поздравя нашата класна ръководителка с тази песен. Аз я изпях, а после в заведението, където празнувахме, ми предложиха работа и по този начин започна всичко…”

КАТЕГОРИИ