Райна: Приятелите са това, без което не можем

Райна: Приятелите са това, без което не можем

Райна се завърна от поредното си Американско турне, което й донесе много нови запознанства и незабравими срещи с почитателите й зад Океана. 12 концерта в САЩ и Канада сложиха отпечатък в нейната музикална биография. Изпълнителката за сетен път впечатли всички с красивия си глас и мелодичните песни в своя репертоар, а това породи и нови приятелства.

“Приятелите са това, без което не можем - не крие Райна - С тях сме в щастливи и тъжни моменти. Това са хората, които са винаги до нас и от които се нуждаем, за да споделим нашето щастие, нашите емоции, нашите преживявания.”

Флорида и концерта на Райна в Тампа я срещна с нейния колега Коста Марков, а той я покани в дома си да гостува на семейството му.

“Шеф Коста Марков ни посрещна с уникален гювеч - разкри Райна в социалните мрежи и илюстрира това със снимки - И попяхме даже. Семейство Маркови, благодаря за хубавите емoции в Тампа, Флорида.”

Българските народни песни бяха неизменна част от концертите на певицата в САЩ и Канада. Самата тя казва, че чрез музиката по най-добрия начин изразява своите емоции и чувства:

“Всичко онова, което искам да кажа, го правя чрез музика. Хитовете през годините имат различна концепция за успешност и не мога да дам един генерализиран отговор на това какво е хит. Всяка песен си чака своето време, своя момент и през годините съм успявала да уцеля такъв момент. В днешно време е все по-трудно да имаш хит, защото и публиката е много по-критична, музикалният вкус е все по-различен и представите за музика са все по-противоречиви. Има страшно много изпълнители и е много трудно всички да бъдат на върха.”


Българите в Америка еднакво добре приеха, както поп-фолк песните на Райна, така и фолклорните песни, с които ги зарадва. Не случайно в нейно изпълнение те получават такава голяма популярност в ефира на телевизионните канали “Планета” и в интернет - в PlanetaOfficial в YouTube.

“Кариерата не е самоцел в моя живот, нищо не съм правила на всяка цена. Нещата са се случвали и аз никога не съм ги форсирала. Не съм правила насила неща, които са в противовес с моите разбирания - откровена е Райна - Има моменти, в които съм си давала отдих, не съм имала своето вдъхновение и емоционален заряд, и съм се отдръпвала, за да се почувствам по-добре, да почувствам онази готовност, за да творя и да правя нови неща.”

След едномесечно отсъствие Райна е заредена с много енергия, творчески хъс и желание за нови музикални проекти, а всички ние се надяваме, че те ще се появят скоро.

КАТЕГОРИИ