Райна и Здравко: Щастливи сме, че зарадвахме българите в Лондон

Райна и Здравко: Щастливи сме, че зарадвахме българите в Лондон

През уикенда Райна и Здравко Мандаджиев имаха съвместен концерт пред българската общност във Великобритания. Двамата изпълнители бяха специални гости на Фестивала на виното и любовта, организиран от издателя на в. “Будилникъ”, инж. Емил Русанов. На сцената в Лондон те бяха подкрепени от танцьорите от ансамблите “Гергьовден” и “Приятели”, които са сред най-големите в английската столица. Оказва се, че в Лондон има повече от 40 танцови клуба, които развиват и поддържат българските фолклорни ритми.

Райна и Здравко Мандаджиев очароваха с песните си всички присъстващи и направиха празника им наистина запомнящ се. Съвсем естествено началото бе сложено с “Тежко мина младостта”, една от любимите песни на Райна, а Здравко започна с шопската песен “Запил ми се Стоян”. Трудно е да бъдат изброени всички заглавия, които двамата изпълнители представиха в Лондон, но на всички тях гостите в залата танцуваха неуморно. Инж. Емил Русанов не пропусна да благодари за звездите на телевизия “Планета Фолк” за доброто настроение, което пренесоха от България във Великобритания и припомни, че следващият голям концерт в Лондон ще бъде на 10 март, когато Ивана и нейния бенд ще пеят отново за любов и за всички дами, които празнуват на 8 март.

Въпреки дъждовната събота, Райна и Здравко Мандаджиев успяха да се разходят в Лондон и да се потопят в магията на космополитния град. Началото на туристическата обиколка бе на Трафалгар скуеър и продължи към Бъкингамския дворец. В Ст. Джеймс парк Райна не пропусна да общува отблизо с катеричките и плаващите птици, а Здравко Мандаджиев – да се снима с гардовете на кралицата. Не бяха пропуснати и сградата на Парламента, кулата Биг Бен, която е в ремонт, Уестминстърското абатство и колелото “Лондон ай”.
Всичко интересно от това пътуване на Райна и Здравко Мандаджиев до Лондон може да гледате в поредицата “Песен без граници” през март, а преди това в “Звездно” и “Бащино огнище”.

КАТЕГОРИИ