Райна: Не бях готова за този успех

Райна: Не бях готова за този успех

Райна вече почти 19 години е част от каталога на музикална компания “Пайнер”. В рубриката “Пайнер 30” певицата си спомня за своя път, изпълнен с незабравими спомени, много емоции и щастливи моменти.

“Не мога да говоря за първите 12 години, защото съм била само зрител, но мога за времето, в което съм се превърнала в това, в което съм. Времето, в което се изградих като изпълнител, като личност. Много е хубаво да имаме такъв солиден, здрав гръб, който получаваме от нашите продуценти. Така че искам да им пожелая да са здрави, да работят с тази енергичност, да бъдат все така креативни, да предлагат на своите зрители и слушатели все по-добра музика и да имаме много поводи, в които да се събираме, да се веселим, да правим концерти, както в доброто старо време.”

В началото на своя професионален път, Райна не крие, че била много плаха и не била изобщо подготвена за успеха, който дошъл веднага след появата на първата й песен.

“Успехът, който ми донесе “Гасне пламък”, ме държа 3-4 години, след появата на песента. Имах смесени чувства, защото не бях готова за този успех, не си давах сметка каква отговорност е това. Стигна се дотам, че в началото отказвах участия, защото исках да имам готов албум, за да мога да стартирам. Избягвах този момент, защото изпитвах толкова свян, толкова се притеснявах, че навсякъде с мен бяха майка ми и баща ми. Аз до ден днешен работя с баща ми, вече почти 19 години сме плътно заедно, но вече не изпитвам този свян, това притеснение, напротив, чувствам се доста уверена, нормално все пак са изминали 19 години. Получих своята увереност като изпълнител и като си спомням за онези години, ме напушва на смях”, откровена е изпълнителката.

Не е тайна, че Райна обожава да пътува, а музикална компания “Пайнер” и телевизия “Планета” са една много солидна причина, тя да осъществи и още една своя голяма мечта, а именно да обиколи света.

“Благодарение на всички тези концерти, които са ми дали възможност да направя зад граница – като трите ми турнета в Щатите, Канада, Молдова, Германия, Нидерландия, Гърция, Испания, Турция, Македония и къде ли още не, съм успяла да посетя цели 34 държави. Разбира се, не всички са били концерти, но да кажем, половината от тях са били концертни изяви и за щастие продължават. Аз искам изключително много да благодаря на тях за това, че съм част от тази фирма и вече близо 19 години ме подкрепят във всяка една моя стъпка и сбъднах моята голяма мечта, а именно да бъда артист-изпълнител, певица на фирма “Пайнер”.

Многобройните почитатели на Райна са изключително щастливи от появата на нейния пореден фолклорен албум “Българийо, една”, който вече може да намерите онлайн в мрежата на eMAG. До броени дни дискът ще бъде достъпен и в музикалните магазини на “Пайнер” в страната.

КАТЕГОРИИ