Росица Пейчева: Отново планувам нещо, което никой не е правил

Росица Пейчева: Отново планувам нещо, което никой не е правил

Фолклорната певица леко повдига завесата около предстоящите си професионални планове, като разкрива, че отново готви нещо, което никой не е правил. Росица Пейчева успя да се открои като изпълнител, който предлага интересни и различни музикални проекти, но винаги стойностни и с високо качество, открояващи се като едни най-добрите образци в жанра фолклор.

“Аз съм един от изпълнителите, които винаги правят нещо различно. По отношение на албума “Мечта” мога да кажа, че няма друг изпълнител, който да е представил толкова песни от различни фолклорни области и с изпята партитура от първи до четвърти глас”, споделя тя в интервю пред журналиста Иво Ангелов.

Росица Пейчева признава, че този разговор е провокирал в нея идея вече да запише песни и от Добруджанската и Шопска фолклорни области. Певицата е категорична, че не трябва да се подценява никоя фолклорна област и старите изпълнители:

“Хубаво е да се слушат старите изпълнители и да се “краде” занаят от тях”, споделя още от вижданията си Роси Пейчева.

Самата тя разкрива, че след като е завършила АМТИИ – Пловдив, има много по-друго виждане за фолклора. Признава, че много й харесват сватбарските ритми, но някак си повече започва да й допада народната музика, която е с народните инструменти. Затова й се иска да прави изкуство, а не само комерсиална продукция.

КАТЕГОРИИ