Росица Пейчева: Подкрепата, която получих, ме е стимулирала да правя нови неща и да експериментирам

Росица Пейчева: Подкрепата, която получих, ме е стимулирала да правя нови неща и да експериментирам

В края на 2017 година Росица Пейчева отбеляза 10 години като самостоятелен изпълнител на музикална компания “Пайнер“. Това е един от поводите изпълнителката да гостува в “Бащино огнище”, а телевизия “Планета Фолк” подготви и музикалния филм “Равносметка”. Там певицата споделя със зрителите своята равносметка за изминалия път досега, за това което й се случи през 2017-та и за новите проекти, които подготвя тази година:

“Щастлива съм, че съм в Пайнер! Винаги съм казвала и сега ще го повторя, че това е моето второ семейство. Обичам екипите, с които работя като изпълнител. Връщайки се към началото на моята кариера, няма как да не отбележа че бях несигурна, колеблива... Имах нужда от подкрепа и я получих от Мария и Митко Димитрови. Благодаря им от сърце! Точно тогава ми подаде ръка и един колега – Николай Славеев. Много хора ми помогнаха в началото да стартирам като самостятелен изпълнител. Първият ми албум беше “Пея за вас“. С него започнаха и първите ми снимки с телевизия “Планета“. Подкрепата, която получих винаги ме е стимулирала да правя нови неща, да експериментирам и тези мои опити до сега са били успешни. Надявам се и в бъдеще да е така“, сподели певицата.

Тя разкрива, че през годините винаги се е старала да поднася проекти, които са изпипани до последния детайл. Също така се стреми винаги да изглежда добре, да бъде с интересни носии или красиви стилизирани костюми.

“Изключително добри музиканти са правили аранжиментите на моите песни, за да имат качества и да са издържани музикантски. Имам 7 самостоятелни албума. Бисерчето сред тях е “Мечта“ - един албум, който е направен с много народни инструменти и е заснет с много танцьори  в прекрасни кътчета на Родопите. Не мога да пропусна през тези 10 години и експеримента ми, който беше с Родопската сватба. Получи се един добър проект, който бе реализиран в Златоград. Жителите на този красив родопски град също взеха участие и ме подкрепиха“, не крие Росица Пейчева.

Тя разкрива, че вече замисля и нови интересни проекти за публиката, които би искала да реализира и представи през 2018 година. Вярва, че и този път ще успеее да предложи нещо интересно, което да бъде една приятна изненада за ценителите на българския фолклор. Певицата издава, че тази година отново е поканена да бъде част от журито на фолклорния конкурс “Орфееви таланти“, който ще се проведе на 25, 26 и 27 март отново в Европейската столица на културата – Пловдив.

КАТЕГОРИИ