Росица Пейчева с награда за принос в развитието на Пловдив

Росица Пейчева с награда за принос в развитието на Пловдив

На 22 октомври, на официална церемония в “Цар Симеоновата градина“ в Пловдив, Росица Пейчева бе удостоена с награда за принос в развитието на Пловдив като зелен и модерен европейски град. Отличието й бе връчено от зам.-директорът на ОП “Паркове и градини“ - Николай Чунчуков по повод участието й в проект, посветен на 100-годишнината от смъртта на известния ландшафтен архитект и почетен гражданин на Пловдив - Люсиен Шевалас.

Звездата на музикална компания “Пайнер“ е сред гражданите на града, които по своя инициатива са облогородили и поддържат зелените площи около домовете си през изминалите няколко години, а трудът и отдадеността, с която певицата го прави, съвсем естествено се превърна в повод да бъде сред отличените в проекта, осъществен от район Централен в община Пловдив.
Росица Пейчева винаги е споделяла, че ние самите сме тези, които можем да направим средата, в която живеем по-хубава и по-уютна. Тя доказва своето верую и на практика, не само в своя дом, но и извън пределите му.

Благодарение на грижите за градинката около блока си, повече хора, които ежедневно минават от там могат да се насладят на красотата и пъстротата на природата. Уверена е, че малките неща правят денят ни по-добър, а мислите ни по-позитивни, Росица Пейчева вярва, че много хора ще последват примера й, а обединени ще направим България още по-добро място за живеене.

 

КАТЕГОРИИ