С “Бащино огнище” в снежна Витоша

С “Бащино огнище” в снежна Витоша

В дните, когато целият свят е завладян от емоциите на 23-те Зимни олимпийски игри в Южна Корея, “Бащино огнище” ни отвежда в снежна Витоша. В Пьонгчанг България участва с 21 състезатели, а знаменосец на делегация е Радослав Янков. Страната ни има представители в шест спорта – биатлон, сноуборд, ски алпийски дисциплини, ски скокове, ски бягане и спускане с шейни. Пожелаваме успех на българските олимпийци!

Предаването ще пренесе зрителите в Националния исторически музей, където ще се запознаят с Елинското изкуство. Ще посетим и Фън Шуй Академията, за да си поговорим за Годината на жълтото земно куче според Източния календар.
В рубриката “Български календар” почитаме Св. Харалампий, който се отбелязва на 10 февруари. В българската традиция това е един от последните зимни празници. От този ден народът започвал да обработва земята, след като зимата си е отишла с празника Атанасовден.

Поли Паскова разказва за игрите от своето детство и защо са толкова важни във формирането на всеки един човек. Христо Косашки пък представя една от емблематичните песни на родния си край, която е със заглавие “Скъсал си Черньо чехлите”. Срещата “Край огнището” в навечерието на 14 февруари е с Илиян:

“Аз празнувам Свети Валентин, защото за мен любовта е нещо свято, едно много хубаво чувство – най-силното на света. Да се обичаме, да се уважаваме – това е любовта”, казва изпълнителят.

КАТЕГОРИИ