Сестри Филатови представят албума “Два се рода сродяват” в “Бащино огнище”

Сестри Филатови представят албума “Два се рода сродяват” в “Бащино огнище”

“Два се рода сродяват” е четвъртия самостоятелен албум на Мария и Магдалена Филатови в музикална компания “Пайнер”. Всичко за песните и видеоклиповете на близначките ще научат зрителите на “Бащино огнище”.

“Заглавната песен “Два се рода сродяват” е авторска мелодия на композитора Димитър Динев , а текстът е на нашия брат Богдан Филатов - разказва Магдалена - тази песен е много специална за нас - продължава Мария - защото тя преразказва историята на нашите родители. Майка ни, която е от Банско се омъжва за баща ни, който е родом от Кресна, от другата страна на Пирин планина. Ние посвещаваме тази песен на нашите родители с много любов!”

“Песента “Руси коси, моме, имаш”, която записахме с нашия приятел и колега Борис Дали, също е част от новия ни албум. Много сме щастливи, че имаме тази песен в репертоара си. Тя е много стара и изключително популярна във всички държави на Балканския полуостров. Това е една от най-харесваните песни в нашия репертоар”, казва Магдалена.

За новия си албум Мария и Магдалена Филатови записват емблематичните македонски хитове “Биляна платно белеше” и “Море, сокол пие”. А една от най-любимите песни в този албум за момичетата е “Заспало моме” от репертоара на голямата народна певица Любка Рондова.

“Твойте очи, Лено, мори” е една много красива мелодия от Егейска Македония. Чухме тази песен за пръв път в Охрид по време на едно наше пътуване. Изпълняваше я местен оркестър. Още тогава много ни хареса и решихме да я направим”, разказват близначките.

В албума има и странджанска песен “Питат ме, мамо”, която грабва със своята красива и изразителна мелодия.

“Втората авторска песен в нашия албум е “От любов не се бега” - продължава Мария - Тя е дует с народния певец Васил Вълканов. Записахме тази песен за фестивала “Охридски трубадури”. Музиката е на Бобан Мойсовски, а текстът е на Драган Таневски.”

След излизането на албума “Два се рода сродяват” Мария и Магдалена Филатови споделят, че са започнали работа по следващия си музикален проект. Вече имат идеи, както за дуетни песни, така и за нови, интересни неща. А за този сезон, естествено, че са планирали и почивка. В програмата им са включени дни край морето, поход до красивите Пирински езера, а може би ще покорят и някой планински връх.

“Бащино огнище”, припомня на зрителите, че за популярния шлагерен изпълнител Веселин Маринов 2016 година преминава под знака на неговия творчески юбилей “35 години на сцената”.
На 1 август е старта на морското турне на певеца, което включва 12 концерта от Каварна до Царево. На 4-ти август е рожденият ден на Веселин Маринов, а “Бащино огнище” му пожелава здраве, творчески заряд и вдъхновяваща любов!

КАТЕГОРИИ