Скамья примирения събра Ивана с любими хора

Скамья примирения събра Ивана с любими хора

Пролетта отключи романтиката за Ивана с една разходка в парка в Тараклия, Молдова, в компанията на обичани от нея хора, които винаги я карат да се усмихва, Стояна и Стоян Стоев - Канара. Те бяха подложени от певицата на кръстосан огън от въпроси на Скамья примирения (Пейката на примирието). Поверието гласи, че ако двама души седнат заедно на това място, сключват примирие за цял живот. Първият събеседник на Ивана е Стоян Стоев, който е специален гост-музикант в бенда на певицата за този международен концерт. Двамата се връщат във времето преди 12-13 години, когато са започнали да правят музика заедно.

“В този дълъг период имаше моменти на хубави емоции, на хубави преживявания, имаше и моменти, в които като при всички музиканти, имаше и кавги. Аз винаги сравнявам Стоян с моята Стояна. Ако някой може да ме изкара от равновесие, това е винаги Стояна, но и тя може да ми върне настроението, а другият човек е Стоян, сякаш са брат и сестра”, споделя Ивана в репортаж за предаването “Звездно”.


Певицата на народа и барабанистът на “Канарите” си припомнят незабравими моменти от времето на турнето с Индира Радич “Звезди на сцената”.

“Ние направихме първия концерт с бенд на живо, с два оркестъра, надпреварвахме се със сърбите, имаше много емоция - разказва Ивана, а Стоян допълва - Имаше страхотна тръпка, бяхме много нахъсани...”

За музиканта датата 24 март ще остане много специална не само с концерта в Тараклия, но и с появата на най-новия член на семейство Стоеви.

“Преди началото на нашия разговор, на мен ми съобщиха най-щастливата новина от България. Обади ми се баща ми Атанас Стоев и ми каза, че днес сутринта съм станал чичо - казва Стоян Стоев - Канара, а Ивана се включва с благопожелания за фамилия Стоеви и новият член Атанас Стоев III - Специален поздрав от нас за Джена и Наско! Бъдете много щастливи!”


Много емоционална е и другата среща на Скамья примирения, тази на Ивана и Стояна, които са свързани с 24-годишно приятелство:

“Моето момиченце Стояна. Още си луда глава, порасна, имаш син на шест години и си остана същата дивачка - са думите на Ивана, а Стояна с присъщото си чувство за хумор я прекъсва - Кога ще ми вдигнеш хонорара, нали ме обичаш? - Ивана с усмивка отговаря, че любовта и парите нямат нищо общо - Ти си ми много специална, много те обичам и с удоволствие пея цялата музика, която си ми направила, тук ще спомена последните заглавия, “Не давам да се даваме, “Усмихни се”, “Отворете си сърцата”, “Ако си мъж”... много е кадърна. Ако някой не е музикант в душата си, каквато си ти, какъвто е Румен, Васил и Венета, за който музиката да е на първо място в живота, няма работа при нас. Затова аз съм щастлива, че имаш до себе си човек музикант и живееш с Румен толкова години. И от музиканството и приятелството си родихте и хубаво детенце, да ви е живо и здраво.”

Ивана признава, че е много щастлива и има всичко, което би искала - най-близките й хора и здраве. Щастлива е, че родителите й са до нея, че успява да ги чува и може да каже по телефона: “Ало, мамо, плачеш ли, мамо...”.

КАТЕГОРИИ