Славка Калчева подготвя нов албум и нов дует

Славка Калчева подготвя нов албум и нов дует

Славка Калчева усилено работи по своя предстоящ нов фолклорен албум. От близо 4 години изпълнителката не е представяла нов албум, затова появата му се очаква с нетърпение от почитателите на фолклора. Певицата разкрива, че първоначалните й планове са тази пролет да финализира работата по проекта и да го представи на музикалния пазар.

“Вече са готови 10 от песните, които ще намерят място в него. По аранжиментите работи Митко Петров. Ще включа дуета с моята колежка Тони Дачева, посветен на Ямбол, както и две съвместни песни, които подготвям с едно младо, но талантливо име в жанра – Николай Урумов”, разкрива изпълнителката пред www.planeta.tv

Тя допълва, че в предстоящия си албум ще включи и нейната авторска композиция, която вече познаваме в изпълнение на музикантите от оркестър “Пловдив” – “Тодоро, Тодорке”, която ще бъде специален подарък за майката на Славка Калчева. Заслужено място в албума ще намери и песента “Мари, Стано”, която пък певицата е посветила на Олимпийската шампионка по борба – Станка Златева.
Голямата изненада, която тя подготвя обаче е дует със своя колежка от музикална компания “Пайнер”, която работи както в поп-фолк жанра, така и във фолклора. Засега обаче Славка Калчева не издава името на своята дуетна половинка, а единствено, че ще се радва да предложи този музикален проект на зрителите за големия християнски празник “Гергьовден”.

КАТЕГОРИИ