Славка Калчева за Ирландия в Деня на “Свети Патрик”

Славка Калчева за Ирландия в Деня на “Свети Патрик”

Българите в Северна Ирландия посрещнаха Националния празник на България, 3 март, с песните на Славка Калчева, а телевизия “Планета” излъчва интервю с обичаната народна певица на 17 март, Денят на “Свети Патрик” и Национален празник на Северна Ирландия.

“Искам да благодаря на организаторите на този концерт, Пламена и Добромир Чамширови, едни достойни българи, които дори на другия край на света успяват да поддържат българския дух и се грижат за това, българите, които живеят там, да не забравят Родината си. Концертът мина блестящо. Залата беше украсена с много български знамена. През цялото време на моите изпълнения се виеха кръшни български хора. Беше много вълнуващо!“

Сред силните емоционални моменти за Славка Калчева е молбата да изпълни песента си “Неда оди”, станала любима на млад танцьор от самодейния български ансамбъл в град Арма, разбира се и милото отношение на българите, жестовете на специално внимание, както и срещата със семейството на своя син, което живее в Северна Ирландия.

След завръщането си в България, Славка Калчева ще запише три свои авторски песни на фолклорна основа, които ще изненадат слушателите с новаторското си музициране. През тази година на музикалния пазар ще излезе и 10-тия самостоятелен албум на певицата. Славка Калчева ще е от звездите, които ще участват в благотворителния концерт “Ние обичаме България” на 31 май в зала “Арена Армеец” за набиране на средства за запазването на един от най-значимите български паметници - Мадарският конник.

Певицата използва гостуването си в “Бащино огнище”, за да поздрави телевизия “Планета Фолк“ за 10-тия й рожден ден:

“Тази година телевизия “Планета Фолк“ навършва 10 години! Десет години българска народна музика, която звучи във всеки дом и навсякъде по света, където има българи. В чужбина главно се гледа “Планета Фолк”, аз съм свидетел на това – казва певицата - Искам да пожелая на нашата телевизия “Планета Фолк” да продължава да работи в същия дух, със същия хъс! Нашите песни да стигат до всеки дом, до всяко кътче на света, където има българи!”

КАТЕГОРИИ