Солистката на орк. “Орфей” Пепа Янева ни връща в своето детство

Солистката на орк. “Орфей” Пепа Янева ни връща в своето детство

В навечерието на своя рожден ден, на 13 ноември, солистката на орк. “Орфей”, Пепа Янева прави зрителите на телевизия “Планета Фолк” съпричастни с най-скъпите спомени от своето детство. Освен солистка на обичания от малки и големи оркестър “Орфей”, Пепа Янева е и автор на много народни песни, носещи мелодиката на Тракия и Родопите. Любовта към народната песен тя е наследила от своя баща – барабанист.

“Песните от моето детство са свързани с моя незабравим баща, който обичаше да пее много – спомня си Пепа Янева – С него като малка заедно пеехме песните “Снощи отидох в Бродилово село”, “Мама Сладунка думаше”, “Кине ле, мъри хубава” и др. На празници като ученичка често изпълнявах тези песни и получавах много аплодисменти. Всичко това ме накара да заобичам хубавата народна песен от ранно детство, а това предопредели и съдбата ми на музикант и певица”.

Талантът и обичта към фолклора Пепа Янева е предала и на своите деца, които често пеят заедно със своите имените родители. Гордостта на мама и татко безспорно е Цветелина Янева, която днес е едно от големите имена в поп-фолк жанра, но винаги с голямо удоволствие е изпълнявала и красиви български народни песни.

КАТЕГОРИИ