Срещи с любими изпълнители очакват почитателите на фолклора

Срещи с любими изпълнители очакват почитателите на фолклора

Фолклорните звезди на музикална компания “Пайнер” също могат да се похвалят с многобройни участия и срещи с почитателите си това лято. Още в началото на най-отпускарския месец – август, много от тях гостуват в различни кътчета от България, за да зарадват с красиви фолклорни мелодии публиката. Първа почитателите на българските ритми със свой рецитал ще зарадва Ивелина Колева, която на 31 юли ще бъде музикален гост в Лозница, община Разград. Певицата ще постави акцент върху най-новите си фолклорни мелодии, които представи този месец, а специален музикален поздрав към всички тя ще отправи с любимата си песен – “Две жълтици”.
Не един, а цели няколко са фолклорните концерти на 1 август. Както вече знаете, Емилия и Малина ще гостуват на Международния фолклорен фестивал в Завет, а Пепи Христозова е звездата на “Пайнер”, която ще вземе участие в традиционния събор в Студена, обл. Хасково.
В Родопите също ще звучат част от най-обичаните фолклорни мелодии, излъчвани в ефира на телевизия “Планета Фолк”. Те ще бъдат представени от Николай Славеев в Селча, община Девин.
Интересен фолклорен спектакъл, със специалното участие на ансамбъл “Чинари”, ще представят още Поли Паскова и Христо Косашки, които този уикенд гостуват в Долни Дъбник. На 1 август почитателите на Сестри Диневи могат да ги аплодират на живо в Стрелча, където те ще изнесат свой концерт. Две от най-актуалните и харесвани изпълнители на български фолклор – Славка Калчева и Иван Дяков също ще пеят за публиката на 2 август. Славка Калчева е специален гост в традиционния събор в Русе, а Иван Дяков ще бъде част от фолклорен концерт в Перник. Ден по-рано, изпълнителят на “Стар мерак” ще гостува и в Плачковци, община Трявна, за да зарадва публиката с обичани свои песни.

КАТЕГОРИИ