Тази пролет Кали сбъдна отдавнашна мечта

Тази пролет Кали сбъдна отдавнашна мечта

Кали разказва в “Автограф” за пътешествията си по света, които направи през последните два-три месеца. Пред водещата Галя Димитрова признава, че за първи път през своя живот си позволява да остави работата на заден план и да направи нещо, което много й се е искало да свърши през годините, а именно да обиколи Южна Америка – Перу, Чили, Аржентина и Бразилия. Певицата признава, че е много заредена и вдъхновена от всичко, което е видяла и преживяла.

“На всяко едно от местата бяхме по пет дни, но със сигурност не можахме да видим всичко, защото това са места, които предлагат много разнообразни и интересни неща, както за туристи, така и за хора изследователи, хора, искащи да знаят повече за света, за културата и за бита на хората, живеещи толкова далече от тях, от другата страна на океана”, споделя Кали.


Екскурзията за певицата е започнала от Перу, от старата столица Куско, а не от сегашната Лима. Най-голямата забележителност, която е видяла там, е архитектурния комплекс Мачу Пикчу. Впечатлена е много от съхранения дух на перуанците.

“Много ми хареса как са облечени - с шарените фусти, с цветни шапки, накити, приличаха на истински индианци, много са атрактивни. Храната е много вкусна, въздухът е много чист. На пазара автентични перуанки продаваха плодове, правеха ни фрешове от манго, папая, алое, опитахме много странни зеленчуци. Ядохме севиче – тяхна местна салата със сурова риба, която се приготвя по специфичен начин”, разказва певицата.


По-нататък екскурзията преминава през Сантяго де Чили, един град, който не я е впечатлил особено. Навсякъде е било пренаселено с много хора, навсякъде те заобикалят сергии, стоки, наредени на чаршафи на земята.

“Това, което ми хареса там, е Валпарайсо, градче в Чили, което цялото е изрисувано с графити и цветни къщи. Много е атрактивно наистина. Именно там заснехме една част от новия ми клип “Среден пръст”.

От Чили Кали отива в Аржентина и в Буенос Айрес, където нещата придобиват съвсем друг облик, както казва самата тя.

“Много са оставили европейците през годините там. Невероятно красиви сгради, огромни булеварди, всичко е много красиво, много внушително и много вдъхващо респект. Това, което ми направи впечатление в Рио Де Жанейро и по-специално на Копакабана са отново хората. Срещнахме много топли хора, които се забавляват, танцуват. Нямат никакви претенции към това как изглеждаш, с какво си облечен, гримиран ли си, имаш ли прическа. Това изобщо не ги интересува. Те просто се забавляват”, казва още Кали в “Автограф”.

КАТЕГОРИИ