Теди Александрова за първите си седем години в “Пайнер”

Теди Александрова за първите си седем години в “Пайнер”

Теди Александрова е специален гост в “Звездно”, за да сподели със зрителите на телевизия “Планета”  как се чувства след седем години в най-голямата музикална компания в България. Певицата си спомня за своя старт с носталгия и много любов:

“Със сигурност беше много трудно, но при мен беше много истинско. Направих всичко с много желание, защото това беше моята сбъдната детска мечта.”

През тези седем години певицата претърпя много метаморфози, премина през различни етапи и накрая намери точната рецепта за своите “хитачки”.

“Не използвам вече това определение, защото ми звучи ретро. Минах през различни периоди в кариерата си, в живота си и постепенно започнах да се чувствам стабилна, със здрава почва под краката си. През последните три години хората определено харесват това, което правя, за което към благодарна. Правя песни, които са за партито, наелектризиращи, не те карат сега да седнеш и да го мислиш. Просто ти харесват римите, харесва ти текста, интересно поднесен, в съчетание със супер бийт, какво друго му трябва на един млад човек в дискотеката.”


Теди Александрова споделя, че винаги е носила този творчески заряд в себе си, просто той е чакал подходящия момент, за да се отключи. Тя има песни, в които рапира и е по-нахакана още от самото начало на нейната кариера. Още третата й песен “В твоето легло” е с такова звучене и подсказва, че Теди ще се превърне в “лошото момиче” на поп фолка.
Най-новият проект на певицата се казва “Температура” и е трио с нейните колеги Борис Дали и DJ Живко Микс, а в “Звездно” тя разкрива как се е родила идеята за тази песен:

“Първоначално мислех да е дует с Борис Дали, после ми хрумна, че ще бъде интересно ако включим и DJ Живко Микс. От две години той имаше желание да направим нещо заедно и аз си казах: “Сега е момента да го поканя да направим трио” и започнах да работя по парчето отново с Боби Павлов. Може би 2-3 пъти се събирахме и го направихме. Създадох парчето, а Борето научи мелодията на момента и я изпя с много настроение, както и аз, и Живко. Мисля, че направихме яко парче за лятото, което носи хитовия заряд, на пък хората ще кажат, става или не”.


Това лято изпълнителката ще изненада своите почитатели с още една песен, но тя не бърза с нейната премиера, защото първо иска да види как ще се приеме “Температура”.

“Дай Боже, да имам късмет с това парче, да тръгне добре и да се развие. Да получи успеха си и ако всичко върви нормално, ще пусна още една песен. Не искам да говоря предварително, но наистина мисля, че е доста добра. Няма да казвам нищо повече, за да не си я урочасам. Когато стане, тогава, може да е в разгара на лятото или в края. Новата песен не е просто за купони, аз си я представям като някаква революция, да не говоря сега силни думи, преди да се е случило.”

Теди Александрова е доста противоречива личност – колкото е харесвана, толкова е и мразена. Самата певица се шегува със себе си и казва, че тези, които работят с нея, са наясно колко много рискуват. Според нея, хората с виден успех привличат много хейтъри.

“Който преоткрива себе си в това, което правя, да се кефи, аз го правя за хората, не само за себе си, защото ако няма кой да ме харесва, ако не ми се беше върнала тази енергия, нямаше днес да стоя и да говоря с такова удоволствие и спокойствие за работата си.”


Теди Александрова на този етап няма време за почивка, защото чувства, че сега е нейният момент и не може да се откаже, и да се даде на умората:

“Аз не съм почивала години наред. Сега съм решила да поработя доста, наистина много пътувам, това са 3-4-5 участия в седмицата, постоянно кръстосвам България, особено сега с участията на морето, но така сме устроени, че да може да издържим.”

На въпроса на водещата Петя Костуркова дали мисли за семейство и деца, певицата отговаря, че в близките години не се вижда в тази роля. Не обича да излага личния си живот на показ, защото в един момент това може да ти изиграе лоша шега:

“Според мен личния живот, колкото повече си го криеш, толкова повече ще ти е както трябва. Наистина трябва да има някакво лично пространство, което да си е само твое.”


Теди Александрова е част от грандиозния концерт “Звездите на Планета Пайнер” на 29 юли във Варна на стадион “Спартак”. Тя е убедена, че това наистина ще бъде музикалното събитие на лятото за почитателите на поп фолка и не пропуска да отправи своята покана:

“Елате, на нашия грандиозен концерт във Варна, където със сигурност ще откриете една това тръпка, едно ново изживяване, защото когато има концерт на стадион, определено емоцията е друга, звука е друг, ефектите са други, адреналина е друг, по-мащабно е. Наистина нямам търпение и Ви чакам, за да споделим тази емоция, защото ако Ви няма Вас, няма как да се случи този празник. Щастлива съм, че съм част от този концерт и благодаря на организаторите за поканата. Идвайте, защото това ще е събитието на лятото.”

КАТЕГОРИИ