Трио Сопрано гости на Президента Радев на 24 май

Трио Сопрано гости на Президента Радев на 24 май

Трио Сопрано са изключително щастливи, че са сред специалните гости на Президента на Република България, Румен Радев, на официалния прием по случай 24 май. Тази година тържественото събитие ще се проведе в Националния исторически музей в столицата.

“Вече четвърта година имаме покана от Президентството за този празник и това е признание за нашата съпричастност към Българската Коледа. Приемаме го като огромна чест, защото 24 май е един от най-българските празници, който за всеки българин е символ за нещо свято”, споделят певиците от Трио Сопрано.


По-рано в празничния ден Петя Вардева, Биляна Андрончева и Габриела Пеева ще открият Тържествения концерт по случай Празника на българската писменост и култура в Драматичния театър в Шумен. Певиците споделиха, че по молба на организаторите ще изпеят Химна на българската просвета - ”Върви, народе възродени” в съпровод на Шуменската духова музика. Тази година се навършват 125 години от създаването на песента по стихове на Стоян Михайловски и музика на Панайот Пипков.

КАТЕГОРИИ