Емилия: Г-н Димитров е добър човек, който осъществява мечти

Емилия: Г-н Димитров е добър човек, който осъществява мечти

В този брой на “Автограф”, зрителите отново ще бъдат в компанията на Емилия, която се връща години назад във времето и си припомня своите първи стъпки с “Пайнер”, появата на първата й песен и излизането на първия й албум.

“Сега ми изплуват в съзнанието имената на Стефан Статев, Ленко Драганов, Митко Петров – хората, които са изиграли голяма роля за старта на моята кариера. Това са хора, които са писали текстове на песни, музика, изградили са ме като стил. Показали са ми накъде да тръгна, защото когато си млад, даже няма откъде да видиш и чуеш кой знае какво...”

“Тогава пеех само народна музика и трябваше директно да превключа на поп-фолк. Беше период на търсене на себе си. От там нататък последва едно голямо вълнение, едни пеперуди в корема, като първата любов. Беше голяма чест за мен, че мога да бъда заедно в една фирма с Глория. Днес вече съм нейна колежка и дори мога да кажа, че сме в едни прекрасни отношения. Неща, които са били мечти, всъщност са станали реалност.”


Емилия казва, че никога няма да забрави прослушването й в “Пайнер”. Била е само на 17 години тогава. Трябвало е ръководството на музикална компания “Пайнер” да  реши какво ще правят с нея, защото е била непълнолетна и все още не е можела да работи.

“Подписахме един формален договор, който аз много държах да се случи, за да съм сигурна, че имам запазено място, че ще имам поле за изява, че ще мога да пея. Това беше единственото, което ме интересуваше тогава. Подписахме договора и до ден днешен мога да кажа, че г-н Димитров е бил и продължава да бъде един добър човек, който осъществява мечти...”

“Да, със сигурност те ме държаха за ръка, те ми дадоха поле за изява, но в крайна сметка, ако аз не настоявах, ако нямах това желание, ако моят характер не беше такъв, какъвто е, да издържам, защото по този път има много бодли, има много сълзи, разочарования, има и много хубави моменти на сцената, нямаше да се получат нещата. Това е създаване на една история, която започна от първата ми година от влизането ми в “Пайнер”. Едно момиче, което тръгва, върви, не знае докъде ще стигне, защото никой не знае в началото, докъде ще ти издържи психиката и физиката, и здравето, и амбицията, и силите. Тръгнахме заедно и сега не мога да повярвам, че говорим за толкова много години, 30 години “Пайнер”. Радвам се, че въпреки изминалите години, се чувстваме супер млади, супер можещи и активни”, казва още Емилия в “Автограф”.

КАТЕГОРИИ