Юнона: Трябва да пазим и съхраняваме българския фолклор

Юнона: Трябва да пазим и съхраняваме българския фолклор

“Нашият фолклор е едно съкровище, което ние сами трябва да съхраним и запазим”, споделя Юнона в ефира на телевизия “Планета”.

Тя признава, че при многобройните си гостувания в чужбина, българската общност приема много топло фолклорните й изпълнения.

“Българите зад граница истински са зажадняли за фолклора, голяма част от репертоара ми по време на моите участия в чужбина е именно народна музика. Прави ми впечатление, че не само българите, но и чужденците го харесват, а по време на тържествата в родния ми град Казанлък идват хора от различни държави, които с интерес проследяват програмата”, разкрива Юнона.

Тя допълва, че и това е една от причините самата тя да създава фолклорни мелодии.

“Закърмена съм с фолклора, любовта ми към народната музика е възпитавана в мен от ранно детство, не само защото съм учила в музикално училище, но и защото родителите ми винаги са се занимавали с музика и конкретно с фолклор”, признава Юнона и допълва, че е много щастлива от хубавия прием, който получиха най-новите й фолклорни мелодии, които представи този месец в програмата “Пролет в Приказките” – “Иван и Калина” и “От мерак”.

КАТЕГОРИИ