Валя засне фолклорна програма и работи върху поп фолк песни

Валя засне фолклорна програма и работи върху поп фолк песни

Певицата в готова с богата фолклорна програма, която включва различни народни песни. Почитателите на българската народна музика, ще могат да чуят песни от Тракийска, Пиринска, Северняшка и Странджанска област, изпълнени от Валя. Снимките на песни продължиха няколко дни в Родопите, а премиерите им се очакват скоро по телевизия “Планета” и “Планета Фолк”. Във видеата участие вземат танцова формация “Оренда”, които са млади професионални танцьори и дори преподаватели на различни възрастови групи за български народни танци.
Зрителите за първи път ще видят Валя облечена в народни носии, индивидуално ушите за нея от фирма “Мели-М”, която е специализирана в изработването на български носии. Фирмата от години се грижи за облеклата на известни ансамбли и изпълнители в страна. За всяка една от дрехите и песните, певицата се е консултирала с етнограф, с който прецизно са подбирали визиите и подробностите около песните.
Валя е от изпълнителите, който е известна с изпълнението си и на фолклорни песни. Още от първия албум на певицата “Искам всичко”, тя представи песента “Седнал ми Дамян да яде”, която и до днес се изпълнява по празници. Преди месеци, певицата издаде имената на част от песните във фолклорната й програма. Това са песните: “Ивано, мари Иванке”, “Добро ле, мъри хубава” и “Индже през гора вървеше”, на които Валя получи правата да ги изълнява лично от народната певица Динка Русева.

“Радвам се, че успях да направя тези нови фолклорни песни в репертоара ми. Не минава участия по общини или корпоративни партита, в които да не изпълнявам народна музика. С нея съм закърмена, защото в семейството ми винаги се е слушало и изпълнявало такава музика от моя баща и брат, които също са музиканти”, сподели Валя за телевизия “Планета”.

Участията на Валя по общини и кметства в страната преминават с голямо участие на фолклор. Певицата изнася специални програми с танцови формации и огнени артисти.
Успоредно с фолклорните песни, Валя разкри, че работи и върху няколко поп фолк песни. Скоро и те ще бъдат промотирани с видеоклипове.

КАТЕГОРИИ