Веселин Маринов представи “35 години на сцена” на  DVD х3

Веселин Маринов представи “35 години на сцена” на  DVD х3

Веселин Маринов представи грандиозния си концерт “35 години на сцена” в зала “Арена Армеец” от 30 ноември 2016 г. на три DVD диска. Уникалният концерт си заслужаваше и уникално представяне, което направи Веселин Маринов за хилядите си почитатели, като им предложи възможност да бъдат напълно съпричастни и към атмосферата на самия концерт, и към напрежението за неговата подготовка. DVD комплектът “35 години на сцена” включва и книжка с  илюстрации на някои от най-ефектните моменти от спектакъла. Той бе осъществен и благодарение на включването на голям оркестър с брас секция, барабани, перкусии, акустични и електрически китари, няколко беквокалисти, пищен балет с хореография за всяка една песен, както и на 13 000 публика, която пя и танцува през цялото време заедно с Веселин Маринов. Първите два диска включват пълен запис на концерта “35 години на сцена” на шлагерния бард. Общо 28 заглавия от различни периоди на огромното му песенно богатство ще зарадват тези, които не са успели да гледат юбилейния концерт, а за тези, които са имали щастието да бъдат в “Арена Армеец”, ще могат да го изживяват отново и отново. Първият DVD диск започва с култовото парче “На 25” от албума “Островът на любовта” от 2014 година и представя общо 10 хитови заглавия, създавани от 2003 година насам. Впечатляващо е изпълнението на “Слънце зайде” заедно с Атанас Стоев. Финал на диска е изненадващото изпълнение на “Няма да ти дам да остарееш”, която Веселин Маринов изпя сред публиката.
Вторият DVD диск представя акустичния блок от концерта в съпровод на акордеон и три китари, изсвирени от Карсимир Гюлмезов, Светослав Лобошки, Симеон Илиев и Пламен Велинов. Акустичният блок обхваща десет песни, създавани от 1999 г. до 2007, сред които са емблематичните - “Обич за обич”, “Да се събудиш до мен”, “Най-хубавото лято си отива” и др. Дискът продължава и с още 8 заглавия в съпровод на концертния оркестър. Като за финална част певецът е избрал няколко от най-обичаните от по-новите си песни - “Един миг от рая”, “Лятна жълта рокля”, “Хубава жена”. За същинския финал Веселин Маринов изпълнява песните, без които не минава нито един негов концерт - “Горчиво вино”, “Рожден ден”, “Без любов”, “Ти си любовта” и песента, която самият изпълнител определя като химн на неговите срещи с публиката през годините - “За теб, Българийо”. Третият диск - “35 години срещи на сцената”, е специален филм с режисьор Марта Каменова за пътя към осъществяването на юбилейния концерт на Веселин Маринов. Включени са разкази на популярни композитори и музиканти за работата им със звездата на българската сцена, както и на част от екипа, работил по осъществяването на мегаконцерта. Фокус на диска е личността на Веселин Маринов, неговите срещи, спомени и самопризнания, както и финалните думи:

“Когато човек се научи да не ламти, а да знае колко да иска от себе си в определен етап от своето развитие. Да не се надценява от първия, втория, от третия успех. Когато оцениш, че всеки един връх е възможност да погледнеш от там към следващия, който е малко по-нагоре… и да знаеш, че няма, няма край. Тогава 35 години на сцената имат смисъл.”

КАТЕГОРИИ