Веселин Маринов: Чувствам се обичан

Веселин Маринов: Чувствам се обичан

4 август е особено емоционална дата за Веселин Маринов, защото точно на нея певецът е роден. По традиция своя личен празник той празнува край морето с приятели по време на Лятното си турне. Днес концерт няма, но празник със сигурност ще има в тесен кръг, а утре с многобройните си почитатели. Това ще се случи в Летния театър във Варна на спектакъла “Представи си...”, представящ новия албум на изпълнителя. Вторият концерт във Варна на 5 август дойде спонтанно и е най-голямата изненада в турнето, а причината за това е големият зрителски интерес. В навечерието на своя рожден ден Веселин Маринов бе откровен в телевизионно интервю:

“Вече толкова много години аз се старая да бъда част от живота на моите почитатели, да разказвам чрез моя техния, който не е много по-различен от това, което живея аз. Хората откриват в песните ми проблемите си, радостите си, тъгата си и затова интересът към тях е толкова голям. Искреността е много важна, нея не можеш да си я поръчаш - или си я имаш заложена в теб като артист, или не. Трябва да ви кажа, че това е 21-то ми лято без пропуск с концерт в Летния театър във Варна, което важи и за другите градове на България, но за първи път правя два концерта в един и същи град. Доколкото знам, отдавна не е имало подобен прецедент.”


Веселин Маринов споделя, че неговите фенове са много верни, а това се дължи на години постоянство, на една взаимна обич, която се поддържа през всички 23 концертни години. Не трябва да се подценява и факта, че той е наложил своеобразна традиция - по едно и също време да прави концерти в едни и същи градове в страната и затова хората ги очакват. За своето Лятно турне изпълнителят пътува с екип от 21 човека, с три камиона, с много техника и тежка организация. Досега песните от албума “Представи си...” звучаха от сцените в Обзор, Каварна, Варна, Албена, Бяла, Поморие, Бургас:
“След концерта в Бургас ще се върнем във Варна в единствения ми почивен ден, за да можем да направим този допълнителен ангажимент. Всички концерти са безплатни, с изключение на Варна и Бургас. Хората тук са различни от вътрешността, защото са дошли на почивка, искат да си прекарат вечерта хубаво, да видят своя любим певец.”

Веселин Маринов не отрича, че любовта е основната причина да се създават хубави песни, но най-важното според него е, че в тъжните любовни песни, има повече истини. Певецът признава, че в момента е много щастлив в личния си живот:

“Чувствам се обичан и ми е приятно, че имам възможност да го споделя с вас.”

Финалът на тази искрена изповед е запазен за първата среща на певеца с морето. Веско казва, че е видял морето много късно, като ученик в гимназиалните класове.

“Бяхме четири момчета и през цялата година събирахме пари. Накрая отидохме на море и когато го видях, толкова бях изумен, че първата нощ не спах и бях през цялото време на един кей, и с един малък уолкмен слушах Форинър. Никога няма да забравя тази първа нощ, когато видях това огромно море и то остана завинаги в мен. 80 процента от видеокпиповете ми са с морска тематика. За мен морето е онова необходимо чудо, с което аз продължавам да водя моя ежедневен и празничен живот.”

Музикална компания “Пайнер” и телевизия “Планета” честитят рождения ден на Веселин Маринов с пожелание за здраве, творческо вдъхновение и още много незабравими концерти!

КАТЕГОРИИ