Веселин Маринов: След облаците идва слънце

Веселин Маринов: След облаците идва слънце

Веселин Маринов споделя, че колкото и да е плах оптимизмът в днешния ден, го има и той идва от десетките съобщения, които получава от почитатели и хора, които знаят колко е чувствителен.

“Ние, музикантите, сме много раними хора, а е наистина трудно, когато виждаш, че всичко, което си градил толкова години, създавал си традиция и си инвестирал, а изведнъж всичко рухва... Питам се - как да съхраня тези мечти и постигнатото!? Да, знам, че животът ще се оправи, обаче каква ще бъде цената? Трудно е за всички, но в такива моменти разбираш кои са истински важните неща - да си здрав, близките ти да си добре и винаги да помниш, че след облаците идва слънце”, казва певецът в интервю за вестник “Труд”.

Веселин Маринов издава, че вече има четири песни за нов албум, но само едната от тях е записана, защото е решил да изчака. По неговите думи дискът ще се появи на музикалния пазар най-рано след три години.

“Догодина имам юбилей - 40 години на сцената и обикновено с такива концерти обикаляме България две години, така че албумът сигурно ще се забави. Мъчно ми е, че сега няма да си завършим половината концерти от турнето за албума “Легенда за любовта”, но направихме един онлайн концерт, който за три дена имаше над 100 000 гледания. А новите ми песни отново са за любов - не искам да пея за друго, на мен ми се пее за това.”

За всеки човек на изкуството много важно е вдъхновението. Веселин Маринов признава, че той го открива в разказите на своя любим писател Йордан Йовков и затова именно те са негова настолна книга.

“Особено в такива тежки моменти, като сегашния, често си препрочитам някоя от неговите истории. Преди няколко години получих едно много затрогващо писмо от моята класна - жената, която ме научи да обичам българската литература. Тогава тя ми писа, каква потребност са песните ми за толкова много хора и сравняваше моя живот и това, което правя със Сали Яшар от “Песента на колелетата”. Много ме развълнуваха думите й и силно изживях това писмо, още повече че тя ме оприличаваше на този герой на Йовков, без да знае, че ми е толкова любим писател.”

КАТЕГОРИИ