Веселин Маринов: В два последователни дни си отидоха двамата ми бащи

Веселин Маринов: В два последователни дни си отидоха двамата ми бащи

Последните дни са особено тежки за Веселин Маринов, защото певецът загуби двама от най-важните хора в живота си – родния си баща Стефан Маринов и композитора Тончо Русев.

“В два последователни дни си отидоха двамата ми бащи, двамата ми учители - в живота и в музиката. Поклон!“, написа певецът в официалната си страница във Facebook.

Веселин Маринов отложи и началото на своето традиционно пролетно турне, което бе предвидено да стартира на 16 април. Администраторите на страницата му обявиха:

“Поради смъртен случай в семейството на Веселин Маринов концертите в Шумен и Добрич се отлагат съответно за 4 и 5 юни. Закупените вече билети ще важат за новата дата без презаверяване. Който желае може да върне билета си на съответната каса и сумата ще му бъде възстановена”.


Бащата на Веселин Маринов напусна този свят на 87 години, а ден след него, на 85 години, в небесния ангелски хор се пресели и майсторът на шлагера Тончо Русев.

“След кратко боледуване, дни преди рождения си ден, днес ни напусна композиторът Тончо Русев. Написал над хиляда песни, спечелил десетки престижни награди на български и международни музикални конкурси, Тончо Русев оставя диря в българската естрадна музика. Голям музикант, но преди всичко той беше и голям човек. Почивай в мир!”, съобщиха от семейството на композитора.

Самият Веселин Маринов през годините е изпял повече от 100 негови песни и приемаше композитора за свой втори баща. По този начин той се отнасяше и към поета Евтим Евтимов, напуснал ни преди 2 години.

Тончо Русев бе голям приятел и на телевизия “Планета“, а с музикална компания “Пайнер“ го свързваше дългогодишно творческо сътрудничество. В най-новото време негови песни станаха популярни и обичани от публиката в изпълнение на Деси Слава, Цветелина Янева, Силвия, Тони Дачева, Биляна, Николай Славеев, Нончо Воденичаров и други.
В знак на почит и признателност към живота и творчеството на композитора Тончо Русев, и на съпричастност към загубата на Веселин Маринов, трите телевизионни канала с марката “Планета“ днес ще посветят част от програмата си на Патриарха на българската популярна музика – Тончо Русев. От 19.00 ч. по “Планета“ ТВ и от 22.00 ч. - по “Планета HD” ще бъдат излъчени песни от концерта “30 години на сцена“.
Музикална компания “Пайнер“ и телевизия “Планета“ изказват своите съболезнования на семействата и близките на Тончо Русев и Веселин Маринов!

КАТЕГОРИИ