Веселин Маринов и Калина и Невена в празничния брой на “Бащино огнище”

Веселин Маринов и Калина и Невена в празничния брой на “Бащино огнище”

Акцент в новия брой на Бащино огнище“ са големите християнски празници Лазаровден и Цветница. Зрителите на предаването първи ще видят новия клип на Мария и Магдалена Филатови “Лазарки”, посветен на празниците.
В рубриката “От моето детство” зрителите ще видят Калина и Невена, които разкриват, че са приятелки от малки.

“Ние се срещнахме в началното училище и никога не сме предполагали, че след време ще сме професионален дует на голямата сцена. И днес в репертоара ни има една песен “Рано ранил Кара Георги”, която е спомен от училищните ни години.”


Веселин Маринов анонсира новият си 28 -ми албум със заглавие “Представи си”.

“Това е най-хубавият ми албум, като последната любов - казва певецът - Аз имам навика, когато запиша песните, преди да е излязъл албума, да ги дам на различни хора да ги слушат и да ми кажат коя песен им харесва най-много. Това ми влияе след това при подреждането на песните, заглавието на албума и много други неща. Всички този път ми казаха, че им харесват различни песни. При досегашните ми албуми всичко се ограничаваше до 3-4 песни. А сега, всяка една от 12 песни се харесва най-много от някого. И това ме кара да мисля, че не само аз си го харесвам толкова много този албум.”


Веселин Маринов е убеден, че “Представи си” е много хубаво и подходящо заглавие за новия албум, защото когато го е обсъждал с текстопистката Мариета Ангелова, тя се е притеснявала, че Джон Ленън има песен със същото заглавие.

“Но какво от това. Аз си имам моята песен и в нея казвам такива неща, които наистина определят смисъла на музиката ми: “Представи си, ако всички хора са влюбени, ако няма лоши на света – какъв би бил света тогава...” - така се пее в песента. За мен това е посланието на този албум и защо да не го нарека така.”


На 24 април стартира поредното национално турне на Веселин Маринов. На своите концерти той ще представи песните от новия си албум.

“Подготовката е в разгара си. Нови костюми, ново шоу на сцената, още музиканти, цял оркестър, балет. Ще бъде много атрактивно. На 24 април започваме и следващите две години ще обикаляме България с този албум.”

За първи път в кариерата си Веселин Маринов е избрал да промотира появата на новия си албум като представя всяка седмица по една песен в официалната си страница във Facebook.

КАТЕГОРИИ