Веселин Маринов се готви за “Полските щурчета” и един специален концерт

Веселин Маринов се готви за “Полските щурчета” и един специален концерт

Преди броени дни завърши традиционното Лятно турне на Веселин Маринов. Тази година то премина под мотото “Легенда за любовта”, както се казва новият самостоятелен албум на певеца. Шлагерният изпълнител не пропусна да благодари за уникалните концерти в своята официална страница във Facebook:

“Бяха прекрасни две седмици по българското Черноморие! Благодаря на невероятната публика, за пълните летни театри и площади, за споделената емоция, за обратната връзка след концертите и за обичта към хубавата българска песен! Благодаря на всички, които направиха финансово възможно това турне! Благодаря на невероятния ми екип за себеотдайността и професионализма!”


В момента Веселин Маринов отново е посветен на своята работа и изпипва последните детайли по организацията на Националния конкурс за млади изпълнители “Полските щурчета”. Петото издание ще се проведе на 5, 6 и 7 септември в Полски Тръмбеш на открита сцена на площад “Възраждане”. В музикалната надпревара ще участват деца и младежи на възраст от 5 до 18 години, разпределени в 4 възрастови групи. Техните изпълнения ще бъдат оценявани от утвърдени имена в българската музика. Росица Кирилова е председател на журито, а членове са композиторите Красимир Гюлмезов, Пламен Велинов и Светослав Лобошки.

“Петото издание на “Полските щурчета” съвпада с 55-годишнината на моя роден град. Ще бъде много атрактивно, поканили сме водещи артисти да участват със свои рецитали. Много е трудно, защото организацията е много голяма, бюджетът всяка година става все по-голям. Телевизия “Планета” отново ще отрази нашия фестивал, както през всичките тези години и се надявам това да е най-хубавия фестивал от всички досегашни...”

“На 8 септември е друго голямо събитие, Празника на Полски Тръмбеш. Той ще бъде подчинен и на моя концерт, който аз правя един път на 4-5 години в нашия град. Предният беше преди 5 години, сега ще го направя пак на 55-годишнината на града. И ще бъде една седмица на големи български изпълнители като Тони Димитрова и Дует Ритон, които ще участват със свои рецитали. Самите носители на награди през годините също ще изпеят по една песен, за да покажат онова, което са постигнали до момента. И самата сериозна организация предразполага тези четири дни да бъдат незабравими за онези, които ще бъдат част от фестивала”, казва още Веселин Маринов пред www.planeta.tv.

КАТЕГОРИИ