Веселин Маринов в “Автограф”: “Музиката става, каквато я искам”

Веселин Маринов в “Автограф”: “Музиката става, каквато я искам”

В новия брой на  “Автограф” гостува Веселин Маринов. Певецът представя песните от своя нов албум “Островът на любовта” и разкрива, че голяма част от тях са автобиографични и нито една не е дошла случайно, за да попълни поредното номерче от албума.

“Всяка песен е една съдба. Но моят живот не по-различен от този на останалите хора. Животът е един – любовта, разделите, предателствата, спомените от детството, родния край. Но най-вече чувствата, предизвикани от любовта в нас, са основният извор при създаването на една моя песен”, споделя Веско.

Певецът вече стартира традиционното пролетно турне из България, което е подчинено на албума. Казва, че е решил следващата година да не издава нов албум и да направи между 100 и 120 концерта за две години.

“Искам с този да обиколя и най-малките градчета на страната, защото наистина стана много хубав. Искам песните да стигнат до максимален брой хора и да направя максимален брой клипове, поне седем на брой за две години.”

Веселин Маринов споделя, че по принцип публиката подсказва на кои песни да бъдат снимани видеоклипове, на кои да наблегне, за да стигнат до масовия слушател и тези мелодии  да станат шлагери. “Лятна жълта рокля”, “На 25”, “Сняг”, “На една целувка разстояние” и “Островът на любовта” са петте основни мелодии, на които хората реагират най-емоционално от този нов, 26-ти  албум.
В “Автограф” обичаният изпълнител признава, че в момента няма жена в живота си, но се надява скоро да се появи. Въпреки че има интернет, той вярва, че има и любов. Защото според него интернет унищожава тези човешки чувства до такава степен, че принизява тяхната сила.

“Да напишеш едно писмо на ръка, да трепериш, да чакаш от вратата или под прозореца на любимата само, за да я зърнеш или да й кажеш две думи – това са невероятни усещания. Затова от няколко години съм приключил с интернет комуникацията и нямам дори компютър. И разбрах, че музиката става, каквато я искам и имам повече смелост, когато отида на една среща или когато трябва да кажа нещо тежко”, откровено разкрива певецът.

 

КАТЕГОРИИ