Яница в “Автограф”: Ние сме темпераментна нация

Яница в “Автограф”: Ние сме темпераментна нация

В новия брой на “Автограф” Яница ще ни заведе в далечна Америка и ще си припомни емоциите, които изпита по време на своето турне зад океана.
През пролетта певицата прекара близо два месеца в “страната на неограничените възможности”, а любовта, която получи там от българската общност, продължава да я радва и до днес.
Яница е щастлива, че е успяла да разгледа красотите на Щатите, но най-ценни за нея остават срещите й с нашите сънародници в различните градове и новите приятелства, които е създала.
Изключително впечатлена е останала от Лас Вегас, където е бил и първия концерт от турнето.

“Обичам да разказвам за Вегас, защото една от мечтите ми беше да го видя. Представях си го, знаех как изглежда от това, което съм чувала и виждала, но друго е да се докоснеш до него на живо. Пристигайки там, веднага ми направиха впечатление огромните казина и светещите табели. Два-три дни останах там и дори имах възможност  да си пробвам и късмета. Срещнах се с моята колежка Мая, с която се качихме на Стратосферата, от където се любувахме на цял Вегас”, спомня си певицата.

Яница разказва, че българите в Америка се чувстват добре, но много се трудят за това. Там не важи схващането, че като си в Америка и всичко ще ти се поднесе на тепсия. За да имаш финансови успехи в САЩ, се изисква много работа.

“Трудно е, но в Америка е по-лесен животът и разбирам хората защо са заминали. Там са по-спокойни, всичко им е уредено. Американците постоянно си търсят правата за всичко. А българите работят в различни сфери, зависи в кой щат са.”

Яница се е уверила, че където и да се намираме, ние българите, си оставаме темпераментна, купонджийска нация. Колкото и да са изморени от работа хората се забавляват от сърце и раздават душата си. Така е било на всеки един концерт, който е изнесла певицата. И най-важното – почитат българските традиции, забавляват се на българска музика, предпочитат българска кухня.

“Българинът си е българин, където и да е по света”, казва Яница..
“Коста Марков ме посрещна във Флорида. Нагости ме с български салати и готвен боб. Първата седмица не можех да се храня, защото не се чувствах добре, но след това си наваксах, чак се притесних, защото там има от пиле мляко. Масово българите спазват нашите традиции и си приготвят български гозби, пазаруват от български магазини. Така че в това отношение България не им липсва”, споделя певицата.

Какво още разказа Яница за престоя си в Америка ще научите в новия брой на “Автограф”.

КАТЕГОРИИ