“Защо пиеш, приятеле” е новата фолклорна перла на Райна

“Защо пиеш, приятеле” е новата фолклорна перла на Райна

В навечерието на Бъдни вечер, на 23 декември, Райна зарадва ценителите на народната музика с песента “Защо пиеш, приятеле” с МФГ “Годлевски Великден” (“Годлево”). Датата и часът на премиерата не бяха избрани случайно, защото точно преди година се появи първият им съвместен проект “Тежко мина младостта”, заел много специално място в сърцето на певицата:

“За тази една година същата тази песен се запя от малки и големи, млади и стари, в различни точки, от българите по света и у нас. Същата тази песен се превърна в нещо като своеобразен прецедент в областта на фолклора като към настоящия момент е гледана над 2 130 000 пъти в официалния канал Planeta Official. Изключително съм щастлива от успеха ни и се надявам да имам още такива песни в репертоара си, които остават във времето и душата”, написа Райна в официалния си профил във Facebook. 


Изпълнителката не пропуска да благодари на МФГ “Годлевски Великден” (“Годлево”), както и на всички, взели участие в реализацията на “Защо пиеш, приятеле”. Райна искрено се надява песента да въздейства на всички така, както на нея:

”Благодаря за търпението и настроението на режисьора Петър Картулев. Специални благодарности на домакините от Кордопуловата къща в Мелник, на барманите, които се оказаха блестящи актъори, на гримъорката Аделина Теохарова, на леля ми и вуйна ми за страхотната ръчно-бродирана рокля с близо 40-годишна сантиментална история и разбира се, на Георги Нинов, който беше част от предходния ми хитов проект. Дано и този път присъствието му ми е на късмет!”

Със сигурност Райна ще представи двете си “фолклорни перли” навръх Нова година в Банско и Кулата, където ще празнува заедно със своите почитатели.

КАТЕГОРИИ