Здравко Мандаджиев представя новия си албум в “Бащино огнище”

Здравко Мандаджиев представя новия си албум в “Бащино огнище”

На музикалния пазар през февруари се появи третия самостоятелен албум на Здравко Мандадижев – “Ясен месец веч изгрява”. Този проект бе дългоочакван от почитателите на изпълнителя и затова предизвика техния интерес още с появата си в търговската мрежа. Тази седмица певецът е специален гост в предаването “Бащино огнище”, където разказва за албума и за историята на всяка песен, намерила място в него.

“Тук са събрани песни от две години. Доста интересен, разнообразен и музикантски албум се получи”, не крие Здравко Мандаджиев и допълва, че за разлика от предишните си албуми, които са били авторски, този път е решил да заложи на народните мелодии, като за аранжиментите се е доверил изцяло на Димитър Милев.

Песента, дала заглавие на този проект - “Ясен месец веч изгрява”, Здравко Мандаджиев е записал в знак на уважение към своя дядо, на който тази характерна за Странджа мелодия, е била любима.
Певецът издава, че почитателите на фолклора ще открият доста хороводни песни в албума, част от които вече се излъчват в ефира на телевизия “Планета Фолк”. Той е много щастлив, че са се получили и изключително красиви видеоклипове на песните, които още повече допълват внушението им.
Здравко Мандаджиев с усмивка разказва как в една от песните – “Дряновските моми” с характерни провиквания се включва неговата съпруга Ради.
Внимание ще предизвика и авторската композиция “Разкажи ми”, в която изпълнителят е обединил глас със своите колеги Николай Славеев, Нелина, Росица Пейчева, Яница и Поли Паскова в подкрепа на болни от аутизъм деца.

КАТЕГОРИИ