Здравко Мандаджиев засне нова фолклорна програма

Здравко Мандаджиев засне нова фолклорна програма

През изминалия уикенд завършиха снимките на новите телевизионни версии на песни от репертоара на Здравко Мандаджиев. Изпълнителят и екипът на телевизия “Планета” под режисурата на Радослав Георгиев реализираха клиповете, като за целта избраха част от най-красивите и живописни места в района на Кърджали и с. Женда, а специални благодарности Здравко Мандаджиев изказва и на ресторант “Воденицата” в Кърджали, който също бе домакин на снимките. С оригинална хореография се включи и танцова формация “Етноритъм”.

“Заснехме няколко нови песни, както и една вече позната на почитателите мелодия - “Ясен месец веч изгрява”, която даде заглавие на последния ми до момента албум”, разкрива Здравко Мандаджиев.

Той допълва, че тази мелодия определено се е откроила и затова е избрал да я представи в ефира на “Планета Фолк” и с красиво видео.

“Мисля, че на зрителите ще допаднат и две авторски мелодии, които са свързани с вечни теми, като виното и бащинството - едната е по моя музика и текст на майка ми Анастасия Василева, озаглавена е “Виното лекува”, а другата, специална за мен песен, е “Горд баща”, която е написана и посветена на първородния ми син Митко. Нейни автори са композитора Деян Асенов и Полина Дакова, която написа текста”, споделя изпълнителят.

Той разкрива, че с видеоклипове са се сдобили и песните “Дай ми, мале”, която е родопска мелодия и “Роженският манастир”, която пък е македонска.

“Надявам се съвсем скоро песните да получат своята телевизионна премиера и да зарадвам зрителите на телевизия “Планета Фолк”, не крие Здравко Мандаджиев.

 

КАТЕГОРИИ