Здравко Мандаджиев и орк. “Пловдив” - гости на фестивал в Пловдив

Здравко Мандаджиев и орк. “Пловдив” - гости на фестивал в Пловдив

Тази седмица Пловдив ще бъде домакин на един от най-големите фолклорни фестивали – “Народен събор Пловдив“. Трите сцени в парк “Лаута“ ще посрещнат изпълнители от цяла България, а сред тях ще бъдат и звездите на “Планета Фолк“. Здравко Мандаджиев и орк. “Пловдив” ще зарадват пловдивчани и гостите на града с емоционалните си изпълнения, които със сигурност ще повдигнат патриотичния дух в навечерието на Деня на независимостта на България - 22 септември. Събитието се организира с подкрепата на Община Пловдив, а кметът на район “Тракия“, Костадин Димитров кани всички на неповторимия празник на 19 и 20 септември, чиято цел е опазване и съхранение на българското народно творчество и традиции.

Посетителите ще имат възможност да вземат участие в уроци по народни танци за малки и големи, хоротеки, кукерски игри, изложби на занаятчии, старинни оръжия и народни носии, концерти на фолклорни оркестри и ансамбли, битова детска работилница и много други.
Здравко Мандаджиев и орк. “Пловдив” са подготвили специален празничен репертоар от най-обичаните си песни и вярват, че всички заедно ще си подарят хубаво настроение и прекрасни моменти с българската народна музика.

 

КАТЕГОРИИ