Здравко Мандаджиев с нов албум за рождения ден

Здравко Мандаджиев с нов албум за рождения ден

На 30 юли рожденик е фолклорният изпълнител Здравко Мандаджиев, който тази година има няколко повода да бъде щастлив на този ден. Той ще бъде в компанията на своето семейство, а в професионален план също го очакват доста новости. Точно за рождения ден на певеца, на 30 юли, излиза новият му албум “Горд баща”. Не е случайна и появата му точно сега – тази година Здравко Мандаджиев отбелязва 10 години на музикалната сцена. По този повод той е гост в “Бащино огнище”, както и главен герой в музикалния филм “Здравко Мандаджиев – 10 години на сцена”, който на 30 юли ще се появи в PlanetaOfficial в YouTube.

“Лятото е прекрасен сезон, изпълнен с много празници и много събори в цялата страна. Надявам се на много от тях да бъда гост и да представя песните от четвъртия ми самостоятелен албум “Горд баща”. Заглавие на албума дава песента “Горд баща”, която посвещавам на своя малък син Димитър. Мисля, че за всеки човек децата са най-голямото богатство, нашето бъдеще и продължение”, казва певецът.


В албума Здравко Мандаджиев е включил 11 песни от всички фолклорни области на България. Разбира се, преобладават тракийските мелодии от региона, в който живее.

“Записал съм една северняшка песен – споделя Здравко – Тя е “Недо ле, Недке хубава” от репертоара на легендарния народен певец Борис Машалов. Позволих си да я запиша, защото мисля, че тези хубави песни, не бива да се забравят във времето и ние по-младите изпълнители трябва да им даваме нов живот. Аз съм изпял песента по мой начин, интерпретирал съм я в свой собствен стил. Надявам се да ви хареса и моето изпълнение. Аз търся себе си в песните, не искам да копирам даден изпълнител. Така че “Недо ле, Недке хубава” е една много специална песен за мен, в която съм вложил своята емоция и душа!”


За първи път почитателите на Здравко Мандаджиев ще чуят песен от шопския край в неговия репертоар. Това е “Запил ми се Стоян”, която певецът изпълнява с голямо удоволствие.

“Искам да отбележа, че моята съпруга беше неотлъчно до мен и ми помагаше за стайлинга и за цялата подготовка за снимките на видеоверсиите на новите ми песни – споделя Здравко – Всеки сценичен костюм е шит за определена песен и е съобразен с костюмите на танцьорите, които ми партнират. Всичко беше съобразено и премислено месеци преди заснемането на клиповете.”

Песните от албума на Здравко Мандаджиев, “Горд баща”, са заснети в красиви кътчета на Родопите.

“Вие знаете, аз съм завършил музикалното училище в Широка Лъка  – казва певеца – Винаги съм искал да снимам там. Това място за мен е много специално. Пет години от живота ми са минали в Широка Лъка и мога да кажа, че те са най-хубавите ми години. Точно в центъра на това красиво селце е снимана песента “Туй момиче”. Снимачни площадки за моите песни бяха и специално избрани кътчета в Девин и Гела.”


Здравко Мандаджиев се надява всеки слушател и зрител да намери своята любима песен от албума “Горд баща”, която да го весели и да му носи много настроение.
В неделния ден телевизия “Планета Фолк” също има подарък за Здравко Мандаджиев и неговите почитатели. В 16.00 часа премиера ще получи песента, дует с неговата кума, Руса Каврошилова, “Зьомни ма, момне ле”. Вечерта от 21.30 часа цялата програма “Фолклорен празник”, събрала новите 6 видеоклипа, ще достигне до зрителите на музикалния канал. 
Музикална компания “Пайнер” и телевизия “Планета” честитят рождения ден на Здравко Мандаджиев с пожелание за здраве, щастие и много сбъднати мечти!

КАТЕГОРИИ