Златна есен в планината на Орфей в “Бащино огнище”

Златна есен в планината на Орфей в “Бащино огнище”

“Бащино огнище” ще ви разходи в планината на Орфей, където есента е магическа и спираща дъха. Няма човек, попаднал по тези земи, да не научи легендите за митичния певец и неговата любима Евридика. Множеството светилища и останки от минали епохи допълват мистичната атмосфера на Родопите.
В предаването за българските традиции и обичаи ще разгледаме изложбата “Птиците в изкуството и цар Фердинанд”, подредена в Регионалният исторически музей в София.

Ще надникнем и под купола на известен български цирк. Едно завладяващо изкуство за малки и големи, което оставя без дъх своите ценители. Вълшебен свят, сътворен от талантливи, всеотдайни и безстрашни артисти, които жонглират, дресират животни, разсмиват публиката и не спират да пътуват.

Татяна и Николай Славеев са специални гости в новия брой на предаването “Бащино огнище”. Поводът за гостуването на певицата е премиерата на новия  фолклорен проект, включващ песните “Митро ле, Митро” и “Катерино, моме”. Голямото интервю е с Николай Славеев, който разказва историята на петте си нови песни, които представи поетапно в Planeta Folk Official и в ефира на “Планета Фолк”.

КАТЕГОРИИ