Звезди на “Пайнер” са сред най-влиятелните българи в социалните мрежи

Звезди на “Пайнер” са сред най-влиятелните българи в социалните мрежи

Андреа, Галена, Преслава и Цветелина Янева са сред най-влиятелните българи в социалните мрежи. Това се посочва в класацията “Топ 150 най-влиятелни българи в социалните мрежи”, която е първия подобен проект в рамките на страната ни, представен от Darik, Vivacom и Egoist.bg. В този проект са отличени по 50 най-влиятелни българи във всяка от трите най-популярни социални мрежи у нас – Facebook, Twitter и Instagram, а звездите на музикална компания “Пайнер” са най-силни в Instagram, където са сред първите в класирането, информират от Live Magazine.
Според официалната информация, екипът на проекта “Топ 150 най-влиятелни българи в социалните мрежи” е работил с няколко световно утвърдени софтуерни системи, които позволяват дълбоко и многопластово измерване на влиянието в социалните мрежи по определени параметри. Резултатите са формирани чрез индексиране от 1 до 100 по съответния критерий. Тъй като влиянието не би могло да се измерва единствено по софтуерен път, за целите на проекта е сформирано и жури от изявени потребители на социалните мрежи и квалифицирани специалисти в ключови сфери на общественото влияние.
В класацията попадат още редица популярни българи от политическия, спортния, културния и обществения живот на страната и света, избрани сред близо 650 публични номинации. Сред тях са Кристалина Георгиева, Емил Конрад и Григор Димитров, Димитър Бербатов и др.

КАТЕГОРИИ