Звeздите на “Планета Фолк“ любими гости на летните празници

Звeздите на “Планета Фолк“ любими гости на летните празници

Днес започват т.нар. горещници. В продължение на три дни - 15, 16 и 17 юли, според народното поверие не се ходи на нива, не се работи, не се пали пещ и не се пече хляб. Според вярванията, неспазването на тези забрани водело до пожари и градушки. Точно затова народът е избрал горещите летни дни за кратка почивка от усилната работа и време за празнуване.
Тази седмица звездите на телевизия “Планета Фолк” ще зарадват с песните си не едно българско градче на техните Общински тържества. Още в сряда Поли Паскова ще изнесе концерт в Севлиево. Началото на уикенда е особено музикално и е изпъстрено с много концертни изяви.

Байлово, родният град на писателя, възпял българското село, Елин Пелин, ще празнува с песните на фолклорния дует Калина и Невена на 15 юли. Те ще представят своята музикална програма със специалното участие на танцова формация “Етноритъм”. Концертът е част тържествата, посветени на 140-та годишнина от рождението на народния писател. В същия ден Иван Дяков ще събере мало и голямо в село Малево, община Чепеларе, за да пеят и танцуват заедно.
Отново в събота, но в Разград, местност Пчелина, концерт ще изнесат славеите от Македония, Мария и Магдалена Филатови. Двете певици със сигурност са подготвили изненада за своите почитатели от Лудогорието. 

Големият фолклорен събор “Ваклиново 2017”, който се провежда на 15 юли в община Сатовча, местност Ливадите, тази година ще бъде с безценното участие на Райна. Певицата наскоро се завърна от своята лятна ваканция в Швейцария, където се зареди с много позитивна енергия затова сега е готова да се раздаде докрай на почитателите на българската народна музика.

КАТЕГОРИИ